Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
[

Win boek 'Kampioenen '14-'18, voetbal in neutraal Nederland'

Wist je dat Ajax in het seizoen 1917/1918 voor het eerst kampioen van Nederland werd? Wie geïnteresseerd is in oude succesverhalen over onze mooie club moet even doorlezen. We mogen namelijk een fraai boek weggeven!

26 april 2019 - 07:41
boek-pot-1200

Waar gaat het boek precies over? Nederland bleef neutraal tussen 1914 en 1918, maar de oorlog was op talloze manieren voelbaar in de Nederlandse samenleving. Het dagelijkse leven veranderde in een razendsnel tempo.

Voetbal was voor 1914 nog een exclusieve sport die alleen elitaire landskampioenen uit de grote Hollandse steden voortbracht. Tijdens de oorlogsjaren ontwikkelde het voetbal zich tot een volkssport.

Gedurende die vier jaren gingen Nederlandse landskampioenschappen naar vier clubs die nog altijd actief zijn in het betaald voetbal: Sparta (1915), Willem II (1916), Go Ahead (1917) en ons aller Ajax (1918). Vier clubs met een eigen karakter en een eigen verhaal. Die verhalen worden in het boek verteld.

Vier auteurs met ieder hun specialisatie reconstrueren het verhaal van de 'oorlogslandstitel' die hun club veroverde. Menno Pot doet dat over Ajax, Anton Slotboom over Sparta, Roger Rossmeisl over Willem II en Herman Starink over Go Ahead. Ze schetsen een fascinerend tijdsbeeld van een Nederlandse volkssport in ontwikkeling, in de schaduw van de oorlog. Met veel foto's.

WIl jij als lid van Supportersvereniging Ajax kans maken op een door Menno Pot gesigneerd exemplaar van dit boek? Doe dan mee aan onderstaande prijsvraag! Meedoen kan tot en met vrijdag 10 mei.

Prijsvraag: Ajax werd in seizoen 1917/1918 voor het eerst kampioen van Nederland. Wie was de trainer van Ajax op dat moment?

[gravityform id="285" title="false" description="false" ajax="true"]

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >