Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
[

Stoeltje 63: Verrek

Aanvankelijk dacht ik naar Ajax - Excelsior te zijn gefietst, maar gedurende de eerste helft schoten de zenuwen er in. Mijn hemel, dinsdag is er kans dat Ajax de halve finales van de Champions League gaat halen. Ik zat al bij Juventus - Ajax!

14 april 2019 - 09:02
stoeltje63ajaexccar

Het zit nog altijd niet in mijn voorhoofd – het is nog vrij surrealistisch – maar onder andere toen Huntelaar op z’n Bergkamps scoorde, voelde ik het weer duidelijk. Dit team is tot gekke dingen in staat. Hoe bizar gaat het worden? Is dit een ploeg waar we het in het bejaardenhuis nog over hebben? Sowieso, denk ik. Al is het maar over die malle Ekkelenkamp.

“Weet je nog, in 2019, dat hij Messi op de grond gooide?”
“Je bedoelt Figo... excuus Ronaldo heette die jongen.”

De Engelenbak was voor deze gelegenheid verplaatst naar binnen de lijnen. Op de tribune was hij ook wel gevuld, maar voor een keer was het concept anders. Je zag het ook na alle Ajaxgoals, op de grote schermen.

Hoe kunnen we met iets anders in ons hoofd bezig zijn dan met Juventus - Ajax?

Direct werd er geschakeld naar die oud-spelers. Er gebeurde weinig. Ze bleven stuk voor stuk zitten. Uit eerbied zaten ze natuurlijk met open mond de huidige lichting te bewonderen. Even niets 'vroeger was alles beter', maar nu nu nu!

Ook de oud-Ajacied bij Excelsior onderstreepte de glorieuze huidige lichting. Mounir el Hamdaoui is nog overduidelijk zeer getalenteerd. Ik denk ook dat hij bij een potje wandelvoetbal iedereen eruit zou sjokken, maar voor nu liet hij vooral de Amsterdammers stralen.

Het is nu dus dagenlang dinsdagochtend. Hoe kunnen we met iets anders in ons hoofd bezig zijn dan met Juventus - Ajax? Een prangende vraag voor veel Amsterdamse werkgevers en opleiders, lijkt me.

En hoe pakt Ten Hag dat aan? Dat zit wel goed volgens mij. Dat zag ik aan die zes keer gedecideerd zijn vuisten de lucht in. Het wordt geen mooie lente, dat is het al.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >