Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
[

Onana kan zich amper iets herinneren van Ajax - PSV

Soms is een interview waar vrijwel niets uitkomt toch de moeite waard! De visie van Andre Onana op de kraker tussen Ajax en PSV (3-1) is nogal bijzonder. De keeper kan, op zijn fout bij de tegentreffer na, amper terughalen wat er allemaal precies is gebeurd.

01 april 2019 - 10:10
onanapsvcar

Stortte het hele seizoen in tijdens de 57ste minuut, met die rode kaart en de 1-1?
“Dat is voetbal hè, er kan van alles gebeuren. Het is net het echte leven! Soms maak je een goede keuze, soms een slechte keuze. Het was mijn fout. Het was een moeilijke wedstrijd, tegen een sterke tegenstander. We zijn blijven vechten!”

“Ik moet dit in mijn rugtas stoppen en weer doorgaan. Boven alles ben ik heel blij, want het is goed om zo te winnen. We zijn sterk, we hebben karakter getoond. Laten we nu denken aan wat er nog komen gaat.”

Heb jij enig idee hoeveel tijd je nam bij een doeltrap?
“Weet je, die gele kaart boeit mij totaal niet. Een gele kaart of zelfs een rode kaart, het doet er niet toe. Winnen is waar het om ging. Dit is het enige dat telde. Ik wilde zo veel mogelijk tijd rekken omdat de wedstrijd dan sneller afgelopen was.”

Waarom maakte je zo veel wegwerpgebaren naar de scheidsrechter?
“Ik was een beetje emotioneel. En ik verwachtte geen gele kaart.”

Niet?! Wat zei de scheids tegen je?
“Geen idee!”

En waarom stond je zo te gebaren?
“Wat er op het veld gebeurt, gebeurt op het veld. De rest doet er niet toe. Laten we het over andere dingen hebben.”

Hoe vierde jij de beslissende 3-1? Volgens mij zag ik je op de helft van PSV...
“Ik weet het niet meer! Ik was zo emotioneel, ik heb echt geen idee. Als je in de laatste minuut scoort, ga je uit je dak. We moesten enorm veel verdedigen en daar zijn we niet echt aan gewend. Het was zwaar, zeker met tien man.”

Jij moet de samenvatting maar even terugkijken!
“Ik ga vooral mijn fout analyseren. Want je leert meer van je fouten dan van je reddingen. De wedstrijd zal verder wel, we moeten alweer bezig zijn met FC Emmen.”

Je was echt emotioneel hè, tijdens de wedstrijd...
“Ik denk dat dit de eerste keer is dat mij dit overkomt, ik weet amper nog iets.”

Komt dat door de druk die erop stond?
“Vind je dat wij onder druk stonden? Het maakt mij echt niet uit, haha. Het was niet anders dan een trainingspotje. Ik nam soms de tijd, deed lekker rustig aan. Misschien voelde jij op de tribune meer spanning dan ik.”

Maar PSV kreeg toch diverse goede kansen om op voorsprong te komen?
“Hmm, ja. Die kan ik me dus niet herinneren, haha. Ik kijk alleen naar mijn eigen team. We hebben goed verdedigd en PSV scoorde omdat ik een foutje maakte.”

Heb je ooit zo veel Ajaxverdedigers dicht op je zien staan?
“Om te winnen, moet je doen wat er nodig is. Het is niet altijd mogelijk mooi te winnen. Als je iets wilt bereiken, moet het soms lelijk. Dus als we moeten verdedigen, moeten we verdedigen. Ik ben blij hoe we hebben gestreden voor deze overwinning. Dat is het belangrijkst!”

Hoe hoop je deze wedstrijd over een tijdje te herinneren, als de grote ommekeer?
“Hoe kun je zoiets zeggen als we net van PSV hebben gewonnen? Oké, we hebben nog geen prijs, maar daar gaan we tot het einde voor strijden. Ik hoop dat we de titel pakken, maar we moeten nog een paar wedstrijden winnen en PSV moet punten verspelen. Maar PSV heeft een heel goed elftal, we kunnen alleen maar hopen.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >