Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
[

Ogararu legt uit: 'Marin is niet de nieuwe Frenkie de Jong'

Oud-Ajacied George Ogararu reageert verheugd op het nieuws dat een Roemeense landgenoot het Ajaxshirt gaat dragen. De hoofdscout van Viitorul kent Razvan Marin sinds diens kinderjaren en denkt dat zijn oud-werkgever een goede slag heeft geslagen. “Hij is gewend om met druk om te gaan.”

05 april 2019 - 13:25
ogararumarincar

George, Razvan heeft getekend toto 2024. Opnieuw een Roemeen in het Ajaxshirt!
“Ja, fantastisch. Ik ben echt supertrots. Ik wist dat hij donderdag in Amsterdam was en zat de hele dag op het nieuws te kijken of het al rond was.”

Wat kun je ons over hem vertellen?
“Ik ken hem erg goed. Al sinds zijn zevende. Zijn vader en ik zijn goede vrienden. We speelden nog samen voor Steaua Boekarest. Ik herinner me van die periode nog goed dat Razvan als kind na de training altijd met een bal op het veld speelde.”

Hoe staat hij als speler bekend in Roemenië?
“Als een harde werker, met veel talent en een goed karakter. Dat is voor iedere jonge voetballer de perfecte combinatie. Via de George Hagi Football Academy maakte hij al op jonge leeftijd zijn debuut in het eerste elftal van Viitorul Constanta. Hij bleef zich ontwikkelen en debuteerde vervolgens op jonge leeftijd in de nationale ploeg, met een doelpunt. Na zijn eerste buitenlandse transfer naar Standard Luik maakt hij nu in korte tijd alweer de sprong naar Ajax. Dat is niet eenvoudig. De club betaalt veel geld voor hem. Ajax kan momenteel ongetwijfeld kiezen uit veel talent, maar kiest juist voor hem. Dat geeft wel aan dat ze veel vertrouwen in hem hebben.”

Heeft Razvan nog advies bij je ingewonnen over Ajax?
“Jazeker. Ik heb hem verteld dat Ajax een grote club is waar alles goed georganiseerd is. Dat verschil met Roemenië en Standard Luik zal hij wel gaan merken.”

Wat was je belangrijkste advies?
“Geniet, wees jezelf en behoud je passie en karakter. Dat heeft hem tot op heden al hier gebracht. Het is geen eenvoudige stap maar over de druk die bij deze transfer komt kijken, maak ik me totaal geen zorgen. Dat is wel het laatste wat me bezig houdt. Razvan is vanaf jonge leeftijd al gewend om met druk om te gaan.”

Wat voor type speler is hij?
“Ik heb hem de afgelopen jaren op meerdere plekken zien spelen, maar vind hem op zijn best als ‘8’. Hij kan afronden, maar ook een goede assist geven. In de nationale ploeg is hij in een 4-2-3-1-systeem een van de twee controlerende verdedigers. Maar ook dan kan hij een assists geven, zoals in de laatste interland tegen Zweden.”

Marin wordt hier en daar gepresenteerd als opvolger van Frenkie de Jong. Is dat terecht?
“Nee. Iedere speler heeft zijn eigen unieke kwaliteiten. Razvan is niet de nieuwe Frenkie de Jong. Ik heb bij Ajax met Frenkie gewerkt. Een fantastische en unieke speler. Zijn transfer naar FC Barcelona zegt wat dat betreft genoeg. Het is niet eerlijk om ze met elkaar te vergelijken, al zullen er ongetwijfeld overeenkomsten te vinden zijn.”

Tot slot. Hoe gaat het met George Ogararu zelf?  
“Haha. Goed hoor. Ik werk als hoofdscout bij Viitorul. Die club werd tien jaar geleden door George Hagi met eigen geld opgericht in de filosofie van Johan Cruijff. Viitorul is trouwens de Roemeense vertaling voor ‘de toekomst’. De club begon in de vierde klasse en pakte in het achtste jaar na de oprichting voor het eerst de Roemeense titel. Dat is buitengewoon knap. Dit seizoen maken we kans om de bekerfinale te halen. Volgende week zijn we in Amsterdam. Dan komen George, Razvan en ik een kijkje nemen in de jeugdopleiding en gaan we aansluitend naar Ajax - Juventus!”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >