Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
[

Kristensen over Veltman: 'We hebben elkaar allemaal nodig'

Met de schorsing van Noussair Mazraoui tegen Emmen, Willem II en Juventus, strijden Rasmus Kristensen en Joël Veltman momenteel om een basisplaats. De Deen mocht aan De Oude Meerdijk beginnen in de met 2-5 gewonnen wedstrijd.

04 april 2019 - 13:04
Kristensen1

Rasmus, gefeliciteerd met de drie punten. Hoe kijk je terug op de wedstrijd?
“Mwah, het was wel oké. We controleerden de wedstrijd. Technisch gezien was dit niet onze sterkste wedstrijd. Helemaal na de 5-0 hadden we iets te veel plezier in het veld. We hadden dat professioneler moeten uitspelen. Maar goed, we spelen veel wedstrijden in een seizoen en stonden 5-0 voor. Dan zakt het niveau een beetje. Al stoorde het mij wel dat we twee tegentreffers kregen. Anders was het een perfecte dag geweest.”

Door de schorsing van Noussair begon jij als rechtsback en bleef Joël op de bank. Welke uitleg kreeg je van Erik ten Hag?  
“Ik heb geen idee. Ik sprak de coach alleen een dag voor de wedstrijd toen hij me vertelde dat ik zou spelen. Ik heb geen idee. Ik heb er ook niet naar gevraagd. Zo’n type speler ben ik niet. Als de trainer me nodig heeft, ben ik er en doe ik 100 procent mijn best. Joël viel ook goed in. Op dit moment in het seizoen hebben we elkaar gewoon allemaal nodig en moeten we elkaar scherp houden.”

Mazraoui ontbreekt ook tegen Willem II en Juventus. Voel je meer druk nu Joël steeds meer minuten gaat maken?
“Nee. Als de trainer met mij wil spelen, moet ik er klaar voor zijn. Ik zal alles geven. Vandaag ging het in ieder geval goed. Het is altijd fijn om te spelen als je weinig minuten maakt. En meestal winnen we ook als ik speel. Dat is ook fijn.”

Je blijft altijd bescheiden, vrolijk en vriendelijk. Hoe hongerig ben je met het oog op een basisplaats?
“Ik kan alleen maar mijn best doen. Ik heb geen invloed op de keuze van de trainer. Ik kan alleen maar mijn best doen om zijn keuze te beïnvloeden. Als hij mij niet opstelt, moet ik beter spelen zodat hij zijn mening herziet. Helemaal met dit team zijn we op drie fronten actief om een prijs te pakken. Het is heerlijk om dit seizoen speler van Ajax te zijn. We spelen op hoog niveau. Natuurlijk is het moeilijk om te spelen als je vijf keer op rij niet hebt gespeeld. Maar het gaat erom dat je team op jouw kan vertrouwen als je er wel in staat.”

Jullie leven van wedstrijd naar wedstrijd, maar de wedstrijden tegen Juventus werpen natuurlijk hun schaduw vooruit. Vind je zelf dat je klaar bent om tegen Juventus in de basis te beginnen?
“Ik geloof van wel en zal in ieder geval alles geven wat ik in me heb. Dan kan niemand je iets verwijten. Maar weinig jongens van dit elftal speelden in de kwartfinale van de Champions League. Ik heb de wedstrijd tegen Atletico Madrid gezien. Zij zijn erg sterk, maar wij hebben tegen Real Madrid ook laten zien wat we in huis hebben.”

Er staan bovendien vijf spelers, van wie drie verdedigers, op scherp voor de return. Dat vergroot je kans op speelminuten.
“Misschien, maar we leven van wedstrijd naar wedstrijd. We kunnen niet aan Juventus denken en dan punten verspelen bij Willem II. We willen kampioen worden. We moeten de druk op PSV opvoeren door te blijven winnen.”

Tot slot. Hoe kijk je terug op die cruciale 3-1-zege op PSV?
“Het ging best aardig. We speelden 4-4-1 en door de rode kaart van Noussair moest ik af en toe bij Joël helpen om Angelino te verdedigen. Het was mijn meest intense wedstrijd ooit. Toen David die derde goal maakte, voelde dat onbeschrijfelijk.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >