Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
[

Deze rage vol heiligschennis mag snel overwaaien!

Edgar Davids was aandachtig toeschouwer bij de training van Ajax. Hij ging door als een toerist, die op een of andere manier de zijlijn had gehaald en klaar stond om oude vrienden te begroeten. Op zijn rug bungelde een fototoestel. Ik krijg gek genoeg sinds kort juist een plaat van Davids niet meer uit mijn gedachten.

16 april 2019 - 11:21
blogjuvajacar

Iedereen hier is toch wel bekend met het fenomeen wedstrijdsjaals? Je ziet ze vooral rond Europese potjes, een sjaal in twee kleuren. Meestal is een rood/wit-gedeelte gereserveerd voor Ajax en de andere kant voor de kleuren van de tegenstander. Je hebt die sjaals in alle soorten en maten. Van mooi tot lelijk en alles ertussenin.

Als Ajax nu een finale speelt, kan ik me voorstellen dat je zo'n souvenirtje meeneemt. Ik heb er zelf ook een paar liggen. Ik vond het in Manchester net even iets te leuk om daags na de 2-2 een fanshop binnen te stappen en de afgeprijsde sjaal van City - Ajax mee te nemen. Andere tijden braken aan, er hing verandering in de lucht.

Gek genoeg gingen er zaterdag zelfs foto's rond van een wedstrijdsjaal die speciaal was gemaakt voor Ajax - Excelsior... Zoiets geloof je toch niet?! Het voelt als zonde van de wol. Een soortgelijke sjaal van FC Emmen - Ajax was nog wel grappig, al is het maar omdat het de eerste officiële editie was. De term 'halfscarf wankers' komt niet zomaar ergens vandaan.

Maar goed, terug naar Davids. Terug naar de foto die ik niet uit mijn hoofd krijg. Ik heb een plaatje 'gestolen' en bij dit blogje gevoegd, zodat je precies weet wat ik bedoel. Want het is nog best een nieuw fenomeen, die combination kits. Ze schieten als paddenstoelen uit de grond, ook van deze kits zijn volop combinaties denkbaar.

Hoe tof Davids het ontwerp zelf misschien ook vindt, doet het mij een beetje pijn om dit shirt te zien

Ik vind een wedstrijdsjaal van Ajax - Juventus al een beetje gek. Maar een shirt dat bestaat uit stof van het heilige rood-wit en het 'bianconeri'... Daar snap ik helemaal niets van! Ik snap nog net wel dat Davids het een mooi idee vindt, want hij speelde bij zowel Ajax als Juve op de toppen van zijn kunnen.

Er zijn filmpjes van Davids die een rondje door het nieuwe stadion doet terwijl alle Juve-supporters hem een handje willen geven. Hij maakt ook deel uit van de hall of fame van Juve, waarin slechts plaats is voor vijftig spelers. Maar Edje lijkt de enige die de rivaliteit tussen Ajax en Juve overstijgt. Want als wij één Europese aartsrivaal hebben, dan is het wel de club uit Turijn.

Hoe tof Davids het ontwerp zelf misschien ook vindt, doet het mij een beetje pijn om dit shirt te zien. Maak er desnoods eentje van FC Twente en Schalke 04 om de vriendschapsband te vieren, maar Ajax en Juventus? Het klopt gewoon niet. Werder Bremen heeft zelfs een wedstrijd in zo'n lapjesshirt gevoetbald om het 120-jarig bestaan te vieren.

Het gaat nog verder. Er is ook een versie van de verschillende shirtjes van Litmanen, opgeknipt tot een combishirt. Als je het mij vraagt, is er zelfs sprake van heiligschennis. Ik weet niet of het echt het officiële shirt is van 1995, maar het is op z'n minst een goede replica, en daar is dus gewoon de schaar in gezet...

Ik weet niet wat er voor nodig is om deze rage te stoppen, maar als ik een wedstrijdsjaal moet kopen, storm ik desnoods direct een willekeurige fanshop binnen!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >