Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
[

Ajax is dankzij zes goals stapje dichter bij het grote doel

Oké, dit klinkt een beetje gek... Waren we misschien blijer geweest met 4-0 dan 6-2? Je zou het bijna denken, want ondanks een ruime zege op Excelsior, 6-2 dus, is er toch wel een beetje sprake van gemengde gevoelens. Laten we hopen dat een marge van vier voorlopig genoeg is.

14 april 2019 - 01:21
fotosajaexccar

Winnen van Excelsior zou de titelstrijd niet beslissen, maar een zeperd kon de strijd om de schaal misschien wel bepalen. Je merkte dat er sprake was van een andere vorm van meeleven. Er staan serieuze zaken op het spel deze weken. Dan wil je veel. Zo niet, alles.

We krijgen ook veel, maar niet alles. Als Ajax iets minder slordig zou voetballen, had dit wellicht meer doelpunten opgeleverd. En minder tegentreffers. Het is altijd zonde als je opgebouwde marge weer inlevert. Andersom is voor het gevoel in ieder geval fijner.

Hoe dan ook, Ajax deed tegen Excelsior toch wel wat het moest doen: volop scoren als koploper. Het halve dozijn werd volgemaakt, niets mis mee. Alleen jammer van die twee tegentreffers. We kunnen alleen maar hopen dat we die aan het einde van de rit zijn vergeten...

Het dominosteentje van Excelsior is alvast omgeduwd, maar er staan er nog altijd vier overeind. Ga er maar vanuit dat die alle vier om moeten voordat je ook maar aan enig succes mag gaan denken. Laat de gedachten voorlopig nog maar niet afdwalen. Volle bak geven! Ook in Groningen. De zenuwen voelen we alweer opborrelen zodra we aan die uitwedstrijd denken...

Maar nu eerst foto's kijken van Ajax - Excelsior! De platen zijn van De Brouwer en Pro Shots.

Als je klaar bent met foto's kijken, geef dan door wie jouw Ajacied van de Wedstrijd was. Huntelaar mikte drie keer raak, Blind oogde soms heer en meester en zo kunnen we nog wel eventjes doorgaan. De keuze is aan jullie, stemmen doe je hier! Wij horen het wel!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >