Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Zware kaartenlast voor Ajax tegen Juventus

Wij durven er best op te gokken dat jullie net als ons behoorlijk uitkijken naar de Champions League-kraker tussen Ajax en Juventus. Bij Ajax staan er echter flink wat spelers op scherp. Vijf stuks maar liefst. Oei.

08 april 2019 - 15:55
gele-kaarten-1200
Mazraoui is er in Turijn weer bij, maar kijkt in Amsterdam toe. © Pro Shots

Ajax mist Noussair Mazraoui al wegens een schorsing, maar Donny van de Beek, Matthijs de Ligt, Daley Blind, Hakim Ziyech én Nico Tagliafico moeten woensdag flink op hun tellen passen als Juventus op bezoek komt in de Johan Cruijff Arena. Bij een gele kaart volgt een schorsing voor de return in Italië.

Het zijn niet de minste spelers die een sterretje achter hun naam hebben staan tijdens deze kwartfinale. Lukt het dit vijftal om het thuisduel door te komen zonder het pakken van een kaart? Je kunt het je bijna niet voorstellen, hoewel het tegen Real Madrid allemaal vrij aardig lukte. Alleen Mazraoui liep in Spanje tegen een schorsing aan.

Italianen zijn echter wat meer geslepen en de mannen van Erik ten Hag kunnen wel het nodige gezuig en een stukje uitlokkerij verwachten. Hopelijk houden de Ajacieden hun hoofd koel, al is een geelwaardige overtreding in een intens duel zo gemaakt.

Dat kan de nodige hoofdbrekens opleveren voor de return, want als je naar Turijn moet zonder je beste spelers, dan wordt de klus - die toch al tamelijk zwaar is - nog veel zwaarder. Bij Juventus moeten twee spelers voorzichtig zijn. Het gaat om Federico Bernardeschi en Blaise Matuidi.

Overigens worden alle verzamelde gele kaarten na de kwartfinales kwijtgescholden door de Uefa. Daarmee begint elke speler met een schone lei aan de halve finales van het miljoenenbal.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >