Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Zlatan heeft duidelijk advies voor jonge talenten: 'Ga naar Ajax'

Ajax maakt de laatste tijd al genoeg reclame voor zichzelf, maar nog een schepje erbovenop kan nooit kwaad. De enige echte Zlatan Ibrahimovic doet een duit in het zakje. Hij raadt ieder jong talent aan om de kans te omarmen zodra Ajax belangstelling toont.

12 april 2019 - 17:05
zlatantalentcar
Met Zlatan in de buurt valt er altijd wel iets te juichen. © Pro Shots

Zlatan maakte zelf in 2001 de overstap van Malmö FF naar Ajax om zijn internationale carrière een kickstart te geven. Het duurde eventjes voordat hij op gang kwam, maar zodra de spits eenmaal op stoom was geraakt, reeg hij de successen en prijzen aaneen.

De Zweed raadt jonge talenten van nu aan om zijn voorbeeld te volgen. “Als jonge, ambitieuze voetballer bestaat er geen betere club dan Ajax,” aldus Zlatan in gesprek met Voetbal International. “De manier van opleiden, de filosofie van de club, de medespelers door wie je als jonkie wordt omringd: het is allemaal van heel hoog niveau.”

Buitenlandse media over Ajax: 'Einfach eine geile truppe'

Kortom, Zlatan? “Ik zou ieder talent aanraden om zijn loopbaan te starten bij Ajax,” vervolgt hij. “Als je de juiste mentaliteit hebt, is het gemakkelijk om bij Ajax grote stappen te maken. Hou je ogen en oren open, leer van de professionals op de club en werk hard. Dat zijn de eerste stappen.”

We zien dit seizoen eens te meer wat er kan gebeuren: de talentvolle ploeg van Erik ten Hag staat in de kwartfinales van de Champions League en speelt volgende week in Turijn om een plek bij de laatste vier. Er moet na de 1-1 in het heenduel worden gescoord, net als in Madrid.

Het verbaast Zlatan allerminst dat Ajax weer eens komt bovendrijven. “Juist dat vind ik zo sterk aan Ajax: over een lange periode wordt bewezen dat de filosofie werkt. Het is ongelooflijk hoeveel topspelers de club heeft voortgebracht.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >