Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Vrijwel nergens is meer een Ajaxshirtje verkrijgbaar

Het gebeurt tegen het einde van het seizoen wel vaker dat de beschikbaarheid beperkt is, maar nu lijkt er zelfs sprake van collector's items. Het is namelijk bijna niet meer te doen om een shirtje van Ajax te scoren. De voorraden van zowel het thuisshirt als uitshirt zijn zeer beperkt.

25 april 2019 - 13:55
shirtjesuitverkochtcar
Ook Neres weet hoe het voelt om zonder shirtje te staan. © Pro Shots

Als we een blik werpen in de digitale fanshop zien we dat er alleen nog junior shirts beschikbaar zijn. Het lijkt erop dat je moet doorschakelen naar de gemiddelde sportzaak, maar ook daar zijn de meeste shirtjes al verkocht. En meer is er simpelweg niet.

Er zijn ons geen cijfers bekend, maar zo'n beetje alle beschikbare shirts lijken aan de man gebracht. Of aan de vrouw natuurlijk! Stel dat je een juniorshirtje past en graag nog een shirt van dit seizoen wilt scoren, dan zit je goed. Maar anders? Dan moet je serieus geluk hebben!

Ook bij enkele bekende Amsterdamse sportwinkels hangen niet of nauwelijks nog Ajaxshirts in de rekken. Smit-Cruyff op de Elandsgracht had extra ingekocht, maar is bijna door zijn voorraad heen. En ook het Sportpaleis in West heeft alleen nog heel grote of juist extra kleine maten.

Ajaxshirts zijn al het hele seizoen door bijzonder populair. Niet alleen in Amsterdam, ook over de grenzen. Ajax doet het natuurlijk uitstekend in de Champions League en na de winst op Real Madrid (1-4) was er al een enorme piek zichtbaar in de bestellingen van het uitshirt.

Een uitgebreider verhaal over de schaarste van Ajaxshirts kun je lezen in Het Parool. Bijbestellen zit er voor de sportwinkels niet meer in, de kans dat er nog veel shirts beschikbaar komen via de officiële fanshop is ook minimaal. Sterker nog, het is alweer aftellen geblazen richting presentatie van de tenues voor volgend seizoen.

Als je nog aast op een shirtje, ben je toch echt afhankelijk van het betere speurwerk.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >