Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Veltman vol zelfspot: ‘Ik raakte hem goed, dat komt niet vaak voor’

Hij moest er hard voor werken en lang op wachten, maar Joël Veltman mocht uit bij Willem II (1-4) aan de aftrap beginnen. En dat in een cruciale fase van de competitie. Het ging goed, sterker nog: hij maakte nog een prachtig doelpunt ook!

07 april 2019 - 16:51
veltman-lol-1200
Een lachende Veltman. Wij worden daar blij van. © Pro Shots

Het was een fijne treffer, die Veltman door iedereen van harte werd gegund, zeker na de lange revalidatie die hij achter de rug heeft. De verdediger - die de geschorste Noussair Mazraoui verving - stoomde mee op naar voren en volleerde bij de tweede paal een lange bal van Dusan Tadic hard in de touwen.

Het was een zeer welkome treffer voor Ajax, waarmee het verzet van Willem II definitief werd gebroken en Ajax een gewonnen wedstrijd speelde. Veltman dook na afloop op voor de camera van AT5 en liet zien te beschikken over een gezonde dosis zelfspot, toen hij zijn doelpunt omschreef.

“Een mooie bal van Tadic met rechts, ik wist niet dat hij dat kon! Die was perfect op maat en ik hoefde hem alleen maar binnen te lopen. Ik raakte hem goed, dat komt niet vaak voor.” De gulle lach waarmee Veltman het vertelt is mooi. De speler heeft het immers nogal eens zwaar gehad met hoe het eigen publiek hem beoordeelde.

Veltman scoorde in 2014 ook al eens tegen Willem II in een met 5-0 gewonnen wedstrijd. De Ajacied maakte toen een gebaar van een hartje, maar deze kwam destijds niet helemaal lekker uit de verf. Het leek meer op een kerstboom of een driehoek. “Het was een hartje voor mijn vriendin, maar het zag er niet als een hartje uit,” zei hij daar destijds over.

Voor Ajax Media was het voorval in elk geval genoeg reden om een nieuw en ludiek goalgifje voor Veltman te verzinnen. Deze werd gelijk na zijn fijne treffer op sociale media gepost.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >