Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Van de Beek geniet, maar parkeert gedachten aan finale

Halve finales Champions League, een sterke opponent in een prachtig stadion op een perfecte grasmat. Donny van de Beek geniet met volle teugen van dit Europese seizoen en hoopt tegen Tottenham Hotspur opnieuw geschiedenis te schrijven.

30 april 2019 - 01:04
VandeBeek1200
Van de Beek wil geschiedenis schrijven met dit Ajaxelftal. © Pro Shots

Behalve Erik ten Hag schoof ook Van de Beek aan om voor te beschouwen op de kraker tegen de Spurs. De middenvelder, bezig aan een ijzersterke periode, beseft het unieke karakter van het naderende affiche. “Natuurlijk, het spelen van een halve finale in de Champions League is niet voor iedereen weggelegd.”

Hoe verleidelijk het wellicht mag zijn, de Ajacied vertelde zich nog niet bezig te houden met een eventuele finale. “Spurs heeft nog steeds een fantastisch team met geweldige spelers. Wij zullen top moeten zijn, willen we ze verslaan. We moeten hetzelfde niveau aantikken als tegen de twee tegenstanders hiervoor. De finale komt steeds dichterbij, maar wij focussen ons gewoon op onszelf.”

Tijd om te genieten is er vanwege de drukke speelkalender haast niet, maar toch beseft Van de Beek dat het elftal bezig is om geschiedenis te schrijven. Als jongen van de club en kind van de tribune, kon hij zich desgevraagd niet zo snel vergelijkbaar CL-succes herinneren. “Thuis tegen Kiev, toen Ajax zich plaatste voor de groepsfase, vond ik wel mooi. Maar Ajax kwam nog nooit zover als nu. Dan is het mooi dat ik het nu zelf mag meemaken.”

Hij vervolgt: “We zijn nog in drie competities actief. Natuurlijk genieten we er allemaal van en hebben we het er met z’n allen over, maar tegelijkertijd is er niet veel tijd om bij stil te staan omdat de wedstrijden elkaar zo snel opvolgen.”

Terugkijkend op de Europese tour van dit seizoen, erkende de middenvelder dat hij veel stappen heeft gemaakt. Hijzelf, maar ook het team, is volwassener en rijper. “Dat we hier nu staan, daar hebben we keihard voor moeten werken. We zijn echt een team. Dat is een grote kracht van ons. We zijn nu zo ver, we nemen nergens genoegen mee en gaan vol voor de winst. We moeten ons gewoon focussen op de dingen die we hiervoor ook altijd deden.”

Op de vraag of hij beseft dat het na dit seizoen weleens gedaan kan zijn met dit prachtige elftal en dat dit het moment is waarop er succes behaald moet worden, antwoordde de Ajacied bevestigend tegenover het buitenlandse journaille. “Ja, natuurlijk. Wij zitten in een goede flow, maar Spurs heeft ook een fantastische ploeg. We zullen die flow moeten vasthouden willen we uiteindelijk prijzen pakken.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >