Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Van de Beek: 'Een record is leuk, maar ik wil kampioen worden'

Donny van de Beek (21) is bezig met een indrukwekkende reeks in de eredivisie. In de laatste 67 wedstrijden pakte hij steeds speelminuten. Een record, al is de middenvelder daar niet echt mee bezig.

05 april 2019 - 11:43
donny-krant-1200
De beker is leuk, maar Donny wil vooral graag een landstitel! © Pro Shots

Tegen PEC Zwolle, op 12 maart, speelde Van de Beek zijn 65ste eredivisiewedstrijd op rij. Bijna twee seizoenen lang miste de Ajacied dus geen competitieduel. Het betekende een verbetering van het clubrecord uit 1995, dat op naam stond van Frank de Boer.

De periode van 67 eredivisiewedstrijden - met alle Europese hoogte- en dieptepunten daarbij - vormden hem tot de speler die hij nu is. De zege op PSV (3-1) was in meerdere opzichten een van de belangrijkste in de reeks. Want leuk zo’n record, Van de Beek wil echte prijzen winnen. Die ontbreken vooralsnog.

“Ik was er wel bij toen het misging tegen De Graafschap in 2016. Dat was jammer. Nou ja, eigenlijk was het ronduit verschrikkelijk. Het lijkt me ook verschrikkelijk om Ajax te verlaten zonder kampioen te zijn geworden,” vertelt de middenvelder langs het trainingsveld op sportpark De Toekomst.

“Het lijkt me leuk om de beker te winnen, maar uiteindelijk wil ik kampioen worden.” Dat kan dit seizoen waarschijnlijk alleen nog als PSV een steekje laat vallen en Ajax alle resterende wedstrijden wint.

Dat Van de Beek na dit seizoen wil vertrekken is overigens absoluut niet gezegd, zo blijkt uit zijn woorden, al worden beloftes op voorhand niet gemaakt.

“Ik zit goed bij Ajax, heb nog een contract tot 2022. Maar ik kan nu niet zeggen wat ik precies ga doen. Ik laat alle opties open. Maar ik heb het hier naar mijn zin, ben hartstikke gelukkig. Dus nog een jaar Ajax vind ik goed als dat het beste voor mij is.”

Het hele interview met Van de Beek lees je in onze krant, die vrijdag bij leden van Ajax Life en Ajax Jonge Schare op de deurmat valt. De krant (volgend seizoen magazine) ook ontvangen? Sluit je dan snel aan! Tot einde seizoen ben je al voor een tientje lid.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >