Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Van de Beek blij met ‘Klaas baas’ en karakter ploeggenoten

Wij hebben geen nagels meer over door FC Groningen - Ajax, zo spannend was het. Ook Donny van de Beek was zichtbaar flink opgelucht na de cruciale 1-0-zege. De middenvelder vindt dat Klaas een baas is, maar vooral dat de hele ploeg karakter toonde.

21 april 2019 - 10:25
donny-vd-beek-1200
De laatste weken komt het volgens Donny vooral op karakter aan. © Pro Shots

Nou, zeg het maar Donny: hoe groot is de opluchting?
“Pfff, niet normaal. Klaas Baas, laten we het daar maar op houden. We speelden niet ons beste spel, dat is duidelijk. We hebben het hier sowieso altijd lastig. Uiteindelijk winnen we op karakter en dat is alleen maar goed, denk ik.”
 
Hoe was de sfeer in de kleedkamer?
“Ja man, pfoe, iedereen was hartstikke blij. Het was zo’n pittige pot en we creëerden zo weinig kansen. De opluchting was groot, dat kan ik je wel vertellen.”
 
Groningen speelde stevig. Ik zag jullie best vaak verhaal halen bij Higler. Hoe beleefde jij dat?
“Oh, ik snap het wel dat Groningen zo fysiek speelde, hoor. Op het laatst deden we dat natuurlijk zelf ook. Daarvoor rekten ze wel steeds tijd. Dat duurde zo lang telkens. Mede daardoor kwam er maar weinig tempo in de wedstrijd. Telkens dat liggen op de grond en zo…”
 
Tja, niemand legt de rode loper uit voor Ajax. Je zult die titel moeten verdienen.
“Dat is ook zo, tuurlijk. Je moet het zelf verdienen en ik snap heus wel hoe Groningen het oppakte.”
 
Hield je je hart niet vast bij die goal van Huntelaar? De VAR kwam toch weer in actie.
“Ja, ik wilde ook niet helemaal vol juichen, want hij kan ook zomaar afgekeurd worden. Dat was wel even spannend. Het was een beetje duwen en trekken. Volgens mij was het van twee kanten en Klaas zei gelijk tegen mij dat het 100 procent zeker een goal was. Laat ik hem maar geloven dan, haha!”
 
Je mist Klaas Jan wel tegen Vitesse. Dat is toch best jammer.
“Ja, dat is zeker jammer, want je ziet hoe belangrijk hij kan zijn. Als basisspeler, maar zeker ook als invaller. Dat bewees hij maar weer.”
 
Toch waren die twee gele kaarten niet heel handig…
“Misschien wel, maar voor mij blijft Klaas sowieso een baas. Hij schiet die bal er wel in en daarom pakken we drie punten. Hij baalde er in elk geval zelf wel heel erg van dat hij van het veld werd gestuurd, maar voor mij blijft hij een baas.”
 
Hoe vind jij zo’n Europese voorbereiding op zo’n wedstrijd, dus met z’n allen een hotel in en zo?
“Dat vind ik wel goed, zeker. Je krijgt dan toch meer rust op de juiste momenten en goede voeding. Ik hou er wel van.”
 
Wat doe je op de avond voor de wedstrijd in het hotel?
“Je loopt effe een rondje of gaat in de lobby zitten voor een kop koffie of thee. Ik hou er niet van om de hele avond op mijn hotelkamer te zitten. Er hing gelukkig ook een dartbord, dus ook daarmee konden we een beetje ontspannen.”
 
Slaap je een beetje voor zo’n belangrijke wedstrijd?
“Jawel, ik slaap voor de wedstrijd eigenlijk altijd goed. Ik slaap juist na de wedstrijd vaak slecht, puur door de adrenaline. Vooral als we heel laat spelen. Nu speelden we vroeg, dus dat scheelt hopelijk wat. Bij een wedstrijd om negen uur, dan wordt het altijd laat. Dan val ik meestal pas diep in de nacht in slaap.”
 
Is het kampioenschap na deze zege beslist, denk jij?
“Dit was een hele belangrijke overwinning, maar we zijn er echt nog niet. Die laatste wedstrijden komen ook een beetje op karakter aan. We zeiden dat in de rust ook al tegen elkaar: ook deze pot gaat beslist worden op karakter. We speler hier nooit goed. Nooit. Dat bleek nu ook weer.”
 
Je speelt nu twee keer achter elkaar thuis. Is dat fijn?
“Zeker, het publiek zal er vol achter staan. Dat hebben ze vandaag vanuit het uitvak ook gedaan. Je hoorde ze continu. Ook dat zal een doorslag gaan geven.”
 
Ga je naar PSV - ADO Den Haag kijken?
“Ik ga het wel volgen, maar kijk vooral naar onszelf. Wij moeten onze wedstrijden blijven winnen. De laatste wedstrijden van PSV heb ik ook niet allemaal gekeken. Ik denk dat ik nu ook niet ga kijken, maar ik hou de stand natuurlijk wel in de gaten.”
 
Ga je nog wat leuks doen met Pasen?
“Niet veel, want we hebben dinsdag alweer een wedstrijd natuurlijk. Misschien ergens in de middag met familie wat eten. Een ontbijtje zondag met familie lukt al niet, want we moeten ons alweer vroeg bij Ajax melden. Alles zit kort op elkaar deze periode. Het is aftellen geblazen. Het allerbelangrijkste is dan we karakter blijven tonen.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >