Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Update: kaartverkoop KNVB-bekerfinale begint later!

We kunnen nieuwe ontwikkelingen melden over de kaartverkoop voor de KNVB-bekerfinale. Ajax heeft besloten om deze later te laten beginnen. Wat is er aan de hand? Uitleg!

10 april 2019 - 16:59
bekerfinale-kaartverkoop-1200
Wij zijn wel weer toe aan dergelijke taferelen! © Björn Martens

De kaartverkoop zou eigenlijk starten op maandag 15 april, maar veel supporters zijn dan op weg naar Turijn of daar al aanwezig. Om deze mensen tegemoet te komen verplaatst Ajax de start van de verkoop naar woensdag 17 april.

Ajacieden voorzien van een seizoenkaart met uitrecht kunnen die woensdag een kaart bemachtigen. Ook dan zijn er nog mensen op de terugreis vanuit Turijn, maar de groep die woensdag mag kopen zal niet geconfronteerd worden met een loterij. Zij kunnen op hun gemak een kaartje bemachtigen, ook in de avonduren.

Een dag later, donderdag 18 april, zijn de overige seizoenkaarthouders zonder uitrecht aan de beurt om kaarten te kopen.

Dan is er nog iets veranderd: als Supportersvereniging Ajax maakten we ons er bij Ajax hard voor om onze leden met NL-uitrecht éérder de kans te bieden een kaartje te kunnen kopen. Ajax komt deze groep nu alsnog tegemoet.

Daarom worden leden van de SV Ajax met uitrecht op hun kaart vrijdag 19 april in de gelegenheid gesteld kaarten te kopen van 10.00 uur tot 12.00 uur. Diezelfde dag vanaf 12.00 uur zijn de overige leden van SV Ajax aan de beurt.

Een kaartje is persoonsgebonden en niet overdraagbaar. Ajax komt maandag 15 april met een nieuwe update, waarin meer informatie wordt gedeeld over onder meer de kaartprijs.

Het is voor nu goed om te weten dat je een seizoenkaart of clubcard op jouw naam geregistreerd moet hebben staan om een kaartje te kunnen kopen. Staat jouw seizoenkaart bijvoorbeeld op een bedrijfsnaam? Dan kun je zondag 5 mei (aftrap 18.00 uur) niet aanwezig zijn bij Willem II - Ajax.

Omdat er waarschijnlijk heel veel animo is voor een tripje naar De Kuip, valt zeer moeilijk aan te geven wie er aan de beurt komen tijdens de kaartverkoop.

15.000 kaarten voor Ajaxsupporters
De KNVB had voor beide finalisten 17.500 kaartjes gereserveerd, maar er gaan er voor Ajax dus ‘slechts’ 15.000 in de verkoop. Vanwege zaken als meivakantie en Bevrijdingsdag zijn er onvoldoende bussen en treinen beschikbaar om meer dan 15.000 Ajaxsupporters naar De Kuip te vervoeren. Helaas is Ajax daardoor genoodzaakt om minder kaarten af te nemen bij de KNVB, dan eigenlijk beschikbaar.

Zoals je al kon lezen, moet je met de bus of trein naar De Kuip. Er is sprake van een verplichte vervoersregeling. Je kunt dus niet op eigen houtje naar Rotterdam en dan alsnog in het Ajaxvak plaatsnemen. De vertrektijden en indeling van de bussen en treinen worden na de kaartverkoop gecommuniceerd.

Tot slot: voor de bekerfinale is een speciaal vak gereserveerd voor leden van de Ajax Kids Club. Zij krijgen op korte termijn een e-mail over deze verkoop.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >