Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

TV-tip: mis helemaal niks van Tottenham Hotspur - Ajax!

De wedstrijddag is eindelijk aangebroken! Ajax treft Spurs op Engelse bodem. En er staat een finaleplaats voor de Champions League op het spel. Ongekend! Hier wat tips hoe je alles via de kijkbuis of andere apparaten kunt volgen. Er is in elk geval geen enkele reden om deze halve finale te missen.

30 april 2019 - 11:15
tvtip-1200
2976 Ajaxsupporters kijken de wedstrijd in dit stadion, maar ook thuis hoef je niks te missen! © Pro Shots

We gaan al een poosje van de eredivisie terug naar de Champions League en van daaruit weer door naar de eredivisie. En oh ja, we spelen zondag ook nog een bekerfinale. Het is schakelen voor ons als supporters, maar zeker ook voor de spelers. Tegen Tottenham Hotspur wordt wederom het uiterste gevraagd van de Ajacieden.

Er staat nogal wat op het spel, want Ajax speelt in Londen een halve finale. Pfoe, steeds als we dat intikken, dan knijpen we even in onze wangen. Het is echt, het is heus. Als Ajax afrekent met Spurs, dan staat het gewoon in de finale van de Champions League... Maar goed, dat is een grote 'als'. Zo ver is het allemaal nog lang niet.  

Voor Ajaxsupporters die er niet live bij kunnen zijn in het hagelnieuwe Tottenham Hotspur Stadium, zetten we hieronder wat tips op een rijtje om Ajax dinsdagavond goed te kunnen volgen.

Ajax en Spurs trappen om 21.00 uur (Nederlandse tijd!) af in Londen voor het eerste deel van het tweeluik tegen de Engelsen, met al die ex-Ajacieden. De return van deze halve finale staat gepland voor woensdag 8 mei in de Johan Cruijff Arena.

We beginnen ons advies dit keer met Ajax' hoofdsponsor Ziggo, want er valt dit keer namelijk echt iets te kiezen! Het sportkanaal haalt deze halve finale namelijk achter de decoder vandaan en zendt uit via het open net (kanaal 14). Ook aardig om te weten: tijdens de rust wordt er over de eerste helft gesproken en is er geen reclameblok.

Normaal gesproken schakelt Ziggo pas zo'n vijf minuten voor de aftrap in, maar dit keer wordt groter uitgepakt. De uitzending begint al om 19.50 uur en het commentaar wordt verzorgd door Sierd de Vos. Voor ons reden genoeg om af te stemmen, maar daar zal niet iedereen het mee eens zijn.

Hoor jij liever niet hoe El - 'Neres we danken je moeder' - Sierd je huiskamer binnenkomt, dan kun je de kijkbuis ook afstemmen op Veronica. De voorbeschouwing begint dit keer al om 19.45 uur, dus als je zin hebt in meer dan een uur lang analyses en bespiegelingen vooraf, schakel dan tijdig in.

Na de wedstrijd, rond de klok van 23.00 uur wordt er natuurlijk ook nog nabeschouwd, mocht je er geen genoeg van krijgen. Al hangt dat mogelijk voor een groot deel af van het resultaat.

Dan gaan we toch nog even terug naar Ziggo, want je kunt de halve finale namelijk ook los via Ziggo Go bestellen. Dan betaal je 3,99 euro en kun je Ajax live volgen via pc of laptop.

Afijn, zit je op de weg tijdens de wedstrijd, dan is het handig om NPO Radio 1 aan te zetten. Niks is zo spannend als radio-commentaar bij wedstrijden van Ajax. Hou de weg echter wel goed in de gaten bij spannende momenten. Het moet ook niet te spannend worden, zeg maar. Hopelijk levert het duo-commentaar van de mannetjes van de radio weer heerlijk geluidsmateriaal op, waar we nog lang van kunnen nagenieten.

Verder volg je Ajax natuurlijk via ons! We zijn uitgebreid aanwezig via deze site, TwitterInstagram en Facebook.

Fijne wedstrijd!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >