Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Transfer Scherpen officieel na het schrijven van strafregels

De verrassing was er natuurlijk allang vanaf en nu is het dan ook echt tonnetje rond: Kjell Scherpen maakt de overgang naar Ajax. De huidige doelman van FC Emmen tekent een contract dat hem tot de zomer van 2023 aan Ajax verbindt.

24 april 2019 - 18:07
scherpenofficieelcar
Wie weet kan Van der Sar ook nog wat kneepjes overbrengen aan Scherpen. © Ajax Images

De negentienjarige Scherpen acteert met Emmen dit seizoen voor het eerst op het hoogste niveau en als het een beetje meezit, weet de club het lijf te redden. De laatste twee wedstrijden gaan uitsluitsel geven, maar lijfsbehoud had al een feit kunnen zijn.

Helaas voor Emmen en Scherpen ging hij in de fout op bezoek bij De Graafschap en mede daardoor werd met 1-0 verloren. De optredens van Scherpen bevatten nu nog pieken en dalen, maar bij Ajax leeft het idee dat er met een beetje bijschaven een keeper voor de toekomst kan zijn aangetrokken.

Keeperstrainer Carlo l'Ami gaat met Scherpen aan de slag en wie weet zien we hem dan op termijn terug onder de lat van het eerste elftal. Vooralsnog is de positie van Andre Onana onaantastbaar, maar ook de Kameroener ging in zijn jonge jaren wel eens in de fout.

De komst van Scherpen werd door Ajax op een vrij ludieke manier aangekondigd. Het was bij Ajax duidelijk niet onopgemerkt gebleven dat de komst van de doelman stof deed opwaaien. Dit had te maken met Scherpen die als klein jochie zijn voorliefde uitsprak voor Feyenoord.

Ook begin dit seizoen was het nog zijn volgende doel om De Kuip te bereiken, maar het wordt nu toch echt de Johan Cruijff Arena. Maar voordat hij zijn handtekening mocht zetten, veinsden Marc Overmars en Edwin van der Sar toch echt boosheid en moest Scherpen strafregels schrijven.

Of hiermee alle kou uit de lucht is, zal moeten blijken. Het kan zomaar zijn dat er nog wat sluimert, maar het is in ieder geval goed om te zien dat Ajax en Scherpen hun ogen niet sluiten voor het sentiment dat leeft onder een deel van de supporters.

https://twitter.com/AFCAjax/status/1121074396498731008

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >