Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag weet dat Ajax tegen Juve weer de grens moet verleggen

We leven er al weken naartoe, maar nu is het eindelijk bijna zo ver. Ajax en Juventus gaan woensdag met elkaar de strijd aan in de kwartfinale van de Champions League. De Ajacieden en hun trainer hebben er zin in.

09 april 2019 - 16:00
hag-juve-1200
Juve is weer een treetje hoger op de ladder. © Pro Shots

Dat laatste maakten we op uit de woorden van Erik ten Hag, tijdens de traditionele persconferentie in aanloop naar het duel met de Italianen. “De spelers kijken ernaar uit. We gaan voor een goed resultaat, maar willen er ook plezier aan beleven. We weten hoe de Arena kan kolken op dit soort avonden.”

Ajax versloeg Real Madrid over twee duels en mag nu weer een treetje hoger op de ladder aantreden. Ten Hag vindt het allemaal wel mooi. “De uitdagingen worden steeds zwaarder en de lat gaat steeds verder omhoog. We hebben vaker onze grenzen verlegd dit seizoen en dat zal ook nu weer moeten. We zullen een ongelooflijk hoog niveau moeten aantikken.”

Giorgio Chiellini is er niet bij tegen Ajax. De verdediger van de Italiaanse kampioen kampt met een kuitblessure. Ook Cristiano Ronaldo is niet helemaal okselfris, maar daarvan is niet zeker of hij morgen wel of niet op het veld staat.

Ten Hag ziet het allemaal wel, maar stelde tijdens het perspraatje dat zijn spelers voorbereid moeten zijn: “Ronaldo? We willen tegen de beste spelen. We gaan geen enkele uitdaging uit de weg. Het is fantastisch om tegen een speler als Ronaldo te spelen.”

De absentie van Chiellini ziet Ten Hag als een gemis voor de ploeg van trainer Massimiliano Allegri. “Chiellini is een ontzettend belangrijke speler voor ze, maar Juventus heeft een ontzettend brede selectie en kunnen zaken opvangen. Toch is Chiellini een geslepen speler. Als hij er niet bij is, dan zal dat altijd een gemis zijn voor ze.”

Over de eigen selectie had Ten Hag goed nieuws. “Met de enkel van Frenkie gaat het goed. We gaan zo trainen, maar ik denk dat het geen probleem is, zoals het er nu naar uitziet.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >