Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag vindt dat Champions League ook blij mag zijn met Ajax

Het heeft duidelijke redenen, maar Ajax staat er altijd goed op bij de gemiddelde voetbalsupporter. Over de landsgrenzen wordt vol lof over de club gesproken en het kan nu al helemaal niet op. Erik ten Hag vindt dat dit niet alleen afstraalt op Ajax, maar net zo goed op de Champions League.

09 april 2019 - 16:45
verrassingclcar
Alleen bij Real vinden ze de verrassing van Ajax iets minder leuk... © Pro Shots

Ajax is dit seizoen de grote verrassing in het kampioenenbal. Voor zo ver dit nog niet duidelijk was, werd het dit wel binnen de muren van Bernabéu. De ploeg van Ten Hag speelde de bekerhouder echt helemaal zoek en won met 1-4. Het leverde een lofzang op in vrijwel alle buitenlandse media.

En precies daar schuurt het een beetje. Het lukt niet veel 'kleintjes' meer om tegenwoordig nog een rol van betekenis te spelen in een wereld waarin clubs met het grote geld regeren. Ten Hag kreeg dan ook niet zomaar de vraag: hoe belangrijk is dit voor Ajax en de Champions League?

De trainer bewandelde dit zijweggetje tijdens de voorbeschouwing werkelijk uitstekend en gaf een antwoord dat helemaal in de smaak viel bij de buitenlandse journalisten, die in groten getale zijn afgereisd naar Amsterdam en de Johan Cruijff Arena in het bijzonder om Ajax met eigen ogen te zien.

“Er zijn een aantal facetten van belang: het is ontzettend belangrijk voor Ajax om hier weer te zijn en zoals ik wel vaker aangeef, is het nog knapper gezien de financiële verhoudingen,” zette de trainer uiteen. “Als klein voetballand is het ontzettend moeilijk om je er nog tussen te wurmen.”

“Het lukt alleen een Portugese ploeg af en toe om de laatste acht te halen, maar verder...? Terwijl dit juist ook voor de Champions League ontzettend goed is, denk ik. Het is onjuist als jaar in, jaar uit dezelfde clubs actief zijn in de beslissende fase van het toernooi.”

“Een voetbalsupporter zit er niet op te wachten om ieder seizoen hetzelfde team de hoogste prijs te zien winnen. Er moeten verrassingen mogelijk blijven in de voetballerij en het is fantastisch dat wij in de Champions League dit keer die verrassing kunnen verzorgen.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >