Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag neemt spelers mee 'op hotel' voor juiste focus Groningen-uit

Je kunt het een Europese aanvliegroute noemen. Of optimale preparatie. Het is maar net wat je wilt. Feit is dat de Ajacieden na de laatste training vrijdag direct in de spelersbus stappen om alvast de vrij lange reis naar Groningen af te leggen. Erik ten Hag heeft dat zo geregisseerd.

19 april 2019 - 17:03
haggrunncar
De volgende uitdaging is alweer daar: winnen van Groningen! © Pro Shots

De trainer genoot in Turijn op de late avond van het observeren van zijn feestende selectie. Ten Hag is niet iemand die graag op de voorgrond treedt, maar het kijken naar processen binnen een groep vindt hij onwijs interessant. Wie gaat er voorop in het feestgedruis, wie heeft het hoogste woord, wie geniet in stilte? Details deelde hij helaas niet.

Het zijn dingen waar de coach zijn voordeel mee wil doen, maar dat is nog niet alles. Hij was ook de eerste die de focus verlegde naar de belangrijke uitwedstrijd tegen FC Groningen, waarvan de aftrap zaterdag om 18.30 uur alweer is. “We gaan vrijdag hard werken, zodat we er zaterdag klaar voor zijn,” aldus Ten Hag.

“Ik heb het al geregisseerd. We gaan vrijdag trainen op De Toekomst en daarna reizen we af naar Groningen,” vervolgde de trainer tijdens zijn perspraatje, waar hij ook nog tijd voor had. Het is niet nieuw dat Ajax een hotelletje pakt voor Groningen-uit, maar de logeerpartij heeft dit keer wel een iets diepere betekenis.

Ten Hag: “Ik had vooraf bedacht: er is na Juventus-uit sprake van diepe teleurstelling of euforie. We hebben een zwaar programma en daarom was het goed donderdag een dag weg te zijn van de club en elkaar eventjes niet te zien, maar nu moeten we weer terug in de focus.”

Het verleggen van de focus van Juventus naar Groningen heeft voor de trainer op dit moment de hoogste prioriteit. Groningen-uit is een lastige hobbel, zo middenin de titelrace, en Ajax kan zich geen enkele tegenvaller permitteren. Er moet gewonnen worden!

“Vanaf vrijdagmiddag tot de aftrap zaterdag moeten we ons zo prepareren dat we ready zijn om de strijd weer aan te gaan. We gaan elkaar zien en spreken, onder meer om spelsituaties goed voor te bereiden die we tijdens Groningen-uit kunnen verwachten. Dat is het idee erachter. Een potje Risk spelen kan ook onderdeel zijn van de voorbereiding, maar pas na de tactische bespreking.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >