Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag gevleid door mooie woorden Cruijff junior

Erik ten Hag is blij met de woorden van Jordi Cruijff. De zoon van Johan vertelde dat zijn vader heel trots en blij zou zijn geworden van het vrolijke en gedurfde voetbal dat Ajax momenteel speelt.

09 april 2019 - 16:32
hag-jordi-1200
De woorden van Jordi doen Ten Hag veel deugd. © Pro Shots

“Het doet mij ontzettend veel deugd als het zo wordt beleefd,” stelde Ten Hag, toen hij tijdens de persconferentie voorafgaand aan Ajax - Juventus door een journalist met de woorden van Cruijff junior werd geconfronteerd.

Ten Hag: “Een aantal jaren geleden is hier heel veel om begonnen. Het voetbal bij Ajax moest de harten van mensen weer veroveren, maar het moest ook worden gekoppeld aan resultaat. Ajax moest weer een gevoel van trots oproepen, over de landsgrenzen heen. Niet alleen in Europa, maar de hele wereld.”

De woorden van Jordi Cruijff over Ajax in La Gazzetta dello Sport waren inderdaad bijzonder vleiend. Hij kijkt dit seizoen zelf met veel plezier naar de verrichtingen van Ajax, maar stelde eveneens dat zijn vader trots zou zijn geweest om het huidige Ajax aan het werk te zien.

“Het stadion draagt inmiddels zijn naam en zijn filosofie en spelopvatting zit in het dna van de club. Dit Ajax speelt voetbal waar mijn vader van had gehouden. Het is jong, vrolijk, gedurfd en aanvallend. In die zin verandert Amsterdam nooit.”

Volgens Cruijff krijgt Ajax logischerwijs een zware kluif te kauwen met Juventus als opponent. In het land van de laars gebeurt tegenwoordig meer dan alleen goed verdedigen. “Het Italiaanse voetbal heeft veranderingen doorgemaakt. Er wordt meer gevoetbald en meer gescoord.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >