Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag blij met Veltman, maar verwacht meer van Dolberg

Klaas Jan Huntelaar was midweeks in Emmen (2-5) de spits en mocht in Tilburg (1-4) invallen, maar niet voor Kasper Dolberg. Die zat weer op de reservebank. Zijn trainer verwacht meer van de Deense aanvaller.

07 april 2019 - 16:15
dolberg-bank-1200
Ten Hag weet dat Dolberg beter kan dan hij nu laat zien. © Pro Shots

“Natuurlijk zit hij ermee,” antwoordde Erik ten Hag voor de wedstrijd tegen Willem II op de vraag of hij het aan Dolberg merkt dat hij het vervelend vindt om buiten de boot te vallen. De trainer gaf echter aan dat hij zich geen zorgen maakt over zijn spits, al moet het wel beter. Een basisplaats krijg je niet zomaar.

“Hij heeft veel talent, maar hij moet het ook afdwingen. Ons team heeft zich ontwikkeld en het niveau ligt een stuk hoger dan vorig jaar. Dolberg kan veel beter dan hij laat zien, al is er op zijn doelpuntengemiddelde weinig aan te merken.”

Het zijn al met al stevige woorden aan het adres van Dolberg, die toch eventjes derde keus is achter Dusan Tadic en Huntelaar. “Met zijn kwaliteiten moet hij elke week spelen, maar je moet het dan wel laten zien,” toonde Ten Hag zich kritisch voor de camera’s van Fox Sports.

De trainer genoot overigens wel van de basisrentree van Joël Veltman. Hij zag hoe de zo lang geblesseerde Ajacied de geschorste Noussair Mazraoui met verve verving op de rechtsbackpositie. Veltman was met een knappe volley zelfs verantwoordelijk voor de 1-3 en dat was ook gelijk de genadeklap voor Willem II.

Ten Hag zag het allemaal voor zijn ogen gebeuren en stak dan ook de loftrompet over zijn volledig herstelde speler, die bij vlagen liet zien wat het betekent om middenin een titelstrijd te zitten.

"Hij heeft het uitstekend gedaan. Hij is er klaar voor." Is dat een hint van Ten Hag richting woensdag? De kans is groot dat de trainer Veltman tegen Juventus verkiest boven Rasmus Kristensen. Mazraoui ontbreekt immers ook dan nog wegens een schorsing.

"Joël merkt dat het niveau van deze ploeg hoger ligt dan bij het Ajax van vorig jaar. Maar het zegt veel over zijn kwaliteiten dat hij meteen aanhaakt. Tegen Willem II verdedigde hij niet alleen nagenoeg foutloos, hij communiceerde bovendien goed en maakte ook nog een doelpunt."

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >