Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Tadic staat versteld van jonge gasten als Frenkie en De Ligt

28 april 2019 - 19:18

There was an error loading the image

Tadic was dit seizoen, als aangever of afmaker, al bij meer dan vijftig doelpunten betrokken. Er zijn nog een paar doelpunten nodig om de kroon op het seizoen te zetten, maar de fundering waarop nu kan en moet worden gebouwd, had niet zonder Frenkie de Jong (21) en Matthijs de Ligt (19) gelegd kunnen worden.

De dertigjarige Serviër vindt het machtig mooi om de Ajaxfilosofie van dichtbij mee te maken, maar hij weet al helemaal niet wat-ie ziet, als hij een blik werpt op Frenkie en De Ligt. “Spelers als die twee heb ik nog niet eerder in mijn carrière meegemaakt. Ze hebben kwaliteit, maar ook zo'n goede mentaliteit,” aldus Tadic in gesprek met The Daily Mail.

“We gingen op bezoek bij Real Madrid en Juventus. En weet je wat? Ze waren niet nerveus. Totaal niet! Die twee kennen geen spanning. Er was slechts geloof. Zo'n houding kun je jezelf niet leren. Dat heb je wel of dat heb je niet. Het hoort bij Ajax, bij het DNA van de club. De druk op hun schouders deert hen niet, ook niet nu de halve finale van de Champions League nadert, ze gaan gewoon lekker voetballen.”

Die houding van Frenkie en De Ligt blijkt ook bij Tadic voor zelfvertrouwen te zorgen. “Het is geen enkel probleem als je een fout maakt, zolang je maar iets probeert. De trainer wordt alleen maar boos als je niet durft om iets te proberen. Daarom voelde ik me goed genoeg om die Zidane-pirouette te doen tegen Real. Ik had inspiratie en dacht: ik probeer het.”

Tadic probeerde niet alleen, het lukte en de 0-2 in Madrid kwam eruit voort. Inmiddels zijn we al een stukkie verder in het toernooi: Ajax neemt het dinsdag op tegen Tottenham Hotspur voor een plek in de finale van de Champions League. Veel van zulke kansen krijg je niet, zeker niet als je het kleine Ajax bent.

Desondanks hoopt Tadic dat er door de specifieke Ajaxfilosofie een moment komt waarop ook een nieuwe generatie Europa weer versteld doet staan. “De manier van voetballen van Ajax gaat nog een stuk dieper dan ik dacht,” deelt de aanvaller.

“Soms kijk ik wel eens naar een training van een jeugdploeg, gewoon om alles in me op te nemen. Amsterdam is de plek waar totaalvoetbal werd geboren, mede dankzij Johan Cruijff, en als je bij zo'n training staat te kijken, kun je dat nog steeds zien.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >