Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Spurs tikkeltje jaloers op weekeinde vrijaf voor Ajax

Raar, maar waar: Ajax komt dit weekeinde niet in actie. Speelronde 33 is speelronde 34 geworden en daardoor hebben de Ajacieden een volledige week ter voorbereiding op de ontmoeting met Tottenham Hotspur. Danny Rose staat daar best een beetje van te kijken.

26 april 2019 - 12:14
spursjaloerscar
Ajax heeft het best zwaar, hoor. Kijk Frenkie maar puffen. © Pro Shots

“Ik kon niet geloven dat er in Nederland een volledige speelronde werd verplaatst,” aldus Rose in gesprek met de BBC. “Het zou mooi zijn als de Premier League een soortgelijke actie had toegepast om ons te helpen.”

Tottenham Hotspur neemt het zaterdag op tegen West Ham United en moet zijn aandacht een beetje verdelen tussen de race om de topvier en halve finales Champions League, maar we moeten ook een misverstand uit de wereld helpen. De speelronde in de eredivisie is niet puur verplaatst om Ajax te helpen.

Speelronde 33 is uiteindelijk speelronde 34 geworden omdat er dit weekeinde vanwege Koningsdag niet gevoetbald kon worden. Althans, de zondag was beschikbaar. Maar omdat Ajax twee volledige dagen rust moet hebben, was voetballen op de zondag niet langer een optie.

En op vrijdag en zaterdag komen lokale driehoeken in de knel vanwege de festiviteiten rondom Koningsdag en inzet van agenten. Vergeet niet dat het eerst de bedoeling was om De Graafschap - Ajax vandaag (vrijdag) af te werken. Dit ging echter niet door omdat De Graafschap de organisatie niet rond kreeg.

Pas toen werd besloten om speelronde 33 in zijn geheel te verplaatsen naar 15 mei, zodat alle clubs alsnog tegelijkertijd in actie komen. Desondanks vindt Rose dat er in Engeland best wat meer mag worden meegedacht. “In deze fase van het seizoen kun je last krijgen van vermoeidheid. En alle beetjes helpen,” aldus de linksback.

Overigens wil de achterliggende reden van het verschuiven ook nog niet echt landen bij Mark van Bommel. De trainer van PSV is nu al bijna een week geïrriteerd over de beslissing van de KNVB. Het gaat Van Bommel gelukkig niet zozeer om Ajax, maar wel om de ontstane situatie. Die zou krom zijn.

Van Bommel wijst er bijvoorbeeld op dat PSV – de enige overgebleven concurrent van Ajax – nu zeventien dagen niet hoeft te voetballen. Naar zijn smaak is dat te veel. De trainer gaat er alleen aan voorbij dat PSV sowieso al veertien dagen vrijaf zou zijn omdat het de KNVB-bekerfinale niet hoeft te spelen. Zijn die drie dagen verschil echt zo veel misbaar waard?

https://twitter.com/FOXSportsnl/status/1121523165409181712

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >