Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Spelers onder indruk van sfeer ‘elfde man’ tijdens topper tegen PSV

We wisten na een uurtje dat er iets bijzonders moest gaan gebeuren. De Ajacieden waren gereduceerd tot tiental en PSV klopte stevig op de deur. Het zag er even zeer slecht uit, maar toen wierp het publiek zich op als elfde man. Dat bleef niet onopgemerkt.

01 april 2019 - 14:26
elfdemanajapsvcar
Het was geen vreemde middag in de JC Arena, wel een heel bijzondere! © Pro Shots

Is het toeval dat de spelers tegenwoordig zo vaak het publiek induiken na weer een belangrijk doelpunt? We kunnen het ons haast niet voorstellen. De band tussen spelers en supporters kan tegen een stootje en we zijn dit seizoen vooral blij met elkaar.

Het was altijd al de bedoeling om groots uit te pakken tijdens Ajax - PSV (3-1), maar dingen lopen altijd anders dan verwacht. Niemand hield vooraf rekening met een scenario van ondertal. De Ajacieden op de tribunes beseften dat er iets extra’s nodig was.

“Europese avondjes zijn nog net even iets anders, maar de ambiance was geweldig. Het publiek was fantastisch, ook toen het 1-1 werd, bleef iedereen achter de ploeg staan. Ik heb de hele wedstrijd mijn best moeten doen om mijn maatjes te bereiken,” aldus Daley Blind tegenover Ajax Life.

“Er werd op een gegeven moment zelfs gejuicht toen ik een bal in de tribune schoot. Een beetje op z’n Engels misschien. Soms is het een kwestie van ogen dicht en weg roeien die bal, zodat je weer eventjes tijd hebt om je te organiseren.”

Matthijs de Ligt vond de vocale ondersteuning van de Ajaxsupporters wel Champions League-waardig. “Het publiek kan ons zo erg vooruit stuwen! Dat hebben we ook een beetje zelf gecreëerd, met ons spel. Maar we zeiden het voor de wedstrijd al: zorg dat je het publiek mee krijgt, want dan komen er krachten vrij,” meldt de aanvoerder in gesprek met Ajax Life.

De verdediger vond het heerlijk om na de 3-1 het publiek in te duiken, op zoek naar doelpuntenmaker David Neres. “Ik voelde ongelooflijke blijdschap en ik ben trots op deze ploeg, omdat we voor iedere centimeter hebben gestreden. Maar nu moeten we door.”

Het grappige is dat de emotionele Andre Onana zich amper iets kan herinneren van de gebeurtenissen van zondag, maar dat hij wel merkte dat de Ajacieden er lekker in zaten. “Het was geweldig,” klinkt het uit de mond van de keeper tijdens een onderonsje met Ajax Life.

“Maar als ik speel, moet ik zorgen dat ik zo kalm mogelijk blijf. Als ik te veel bezig ben met de supporters en hoe ze tekeer gaan, dan raak ik mijn concentratie kwijt. Ik moet mijn team vertrouwen geven en rust uitstralen, want het blijft nog wel steeds mijn werk.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >