Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Speelronde 33 wordt speelronde 34 op woensdag 15 mei

Het is de KNVB gelukt om een oplossing te vinden voor het drukke speelschema van Ajax. Alle negen wedstrijden van speelronde 33 worden verplaatst naar woensdag 15 mei. Dit houdt in dat De Graafschap-uit opnieuw de laatste wedstrijd van het seizoen wordt. Aftrappen doen we om 19.30 uur.

18 april 2019 - 16:04
speelronde33car
Zie hier de 'oorzaak' van het probleem! © Pro Shots

Er had werkelijk niemand rekening mee gehouden dat Ajax de halve finales van de Champions League zou bereiken, terwijl we in Nederland niets liever doen dan de boel lekker strak vooruit plannen. Als gevolg van die strakke planning en het seizoen van Ajax dat tot dusver op rolletjes loopt, kwam de KNVB in de knel.

Ajax moet gewoon de noodzakelijke rust (48 uur) krijgen rondom de halve finales tegen Tottenham Hotspur, terwijl uitwijken naar het weekeinde van de KNVB-bekerfinale geen optie was... Die moet Ajax namelijk ook spelen! De KNVB nodigde alle achttien clubs donderdag uit in Zeist voor crisisoverleg.

Er lijkt een oplossing gevonden door van speelronde 33 nu speelronde 34 te maken. Het duel tussen De Graafschap en Ajax wordt verplaatst naar woensdag 15 mei. De overige acht duels trouwens ook, zodat de gehele speelronde op hetzelfde tijdstip kan worden afgewerkt.

Ajax is nog in de race om het kampioenschap en 15 mei is een prachtige dag om kampioen te worden, maar aan de andere kant brengt De Graafschap-uit op de laatste speeldag weer vervelende herinneringen boven. Mooi of lelijk krijgt waarschijnlijk een herhaling bij de aanstaande ontknoping.

De KNVB hoopt op deze manier een goede oplossing gevonden te hebben en kondigde het nieuws aan via zijn digitale thuis, maar er wordt in de kleine lettertjes wel een voorbehoud gemaakt. Het kan nog zijn dat er een enkele burgemeester roet in het eten gooit, waardoor er toch weer vraagtekens achter wedstrijden komen te staan...

Dat lijken zorgen voor later, want waarom zou je anders het verplaatsen van een hele speelronde aankondigen? “We hebben vooraf alle belangen meegewogen dus denken dat het zo haalbaar is,” klinkt het bij de KNVB.

Een eerder idee bestond uit het naar voren halen van De Graafschap - Ajax, maar dit bracht vanwege Koningsnacht en Koningsdag ook problemen met zich mee.

Een extra voordeeltje voor Ajax is dat het nu in alle rust kan toewerken naar Spurs-uit.

Het resterende programma ziet er voor Ajax nu als volgt uit:
Zaterdag 20 april om 18.30 uur: FC Groningen - Ajax
Dinsdag 23 april om 20.45 uur: Ajax - Vitesse
Dinsdag 30 april om 21.00 uur: Tottenham Hotspur - Ajax

Zondag 5 mei om 18.00 uur: Willem II - Ajax (KNVB-bekerfinale)
Woensdag 8 mei om 21.00 uur: Ajax - Tottenham Hotspur
Zondag 12 mei om 14.30 uur: Ajax - FC Utrecht
Woensdag 15 mei om 19.30 uur: De Graafschap - Ajax

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >