Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Regen aan complimenten uit Juve-kamp voor Ajacieden

Vanuit het uitvak was goed zichtbaar hoe best veel Juventus-supporters na de 1-2-zege van Ajax applaudisseerden. Ook zij zagen dat een prestatie van formaat was geleverd. Het regende sowieso complimenten uit het Juve-kamp!

17 april 2019 - 14:39
allegri-juve-1200
Allegri probeert bij te sturen, maar ziet Ajax in tweede helft de lakens uitdelen. © Pro Shots

Andrea Agnelli, voorzitter van I Bianconeri, was diep onder de indruk geraakt door wat zich afspeelde in ‘zijn stadion’. “We moeten zo sportief zijn om Ajax een groot compliment te geven. Ze brachten Bayern München, Real Madrid en nu ook ons in de moeilijkheden en daar moeten we ze mee feliciteren,” sprak hij tegenover Sky Italia.

Het ging zelfs verder dan in de problemen brengen, want Juve doet niet meer mee. En dat doet best pijn in Turijn. Agnelli: “Ajax verdiende het om door te gaan. De ploeg speelt met veel jonge spelers buitengewoon goed voetbal en ze blazen een prachtig verleden nieuw leven in. En laten we niet vergeten dat je een mooie traditie eert als je het shirt van Ajax draagt.”

Zo, die kunnen we in ons zak steken. Dat zijn teksten. Fraai en hulde.

Ook voormalig Juve-ster Alessandro Del Piero sprak serieus mooie woorden over het elftal van Erik ten Hag. “Wat het meeste indruk op mij maakt is de werklust en de technische kwaliteiten van dit elftal. Die zijn alle twee exceptioneel. De manier waarop ze het veld benutten en precies snappen waar de ruimte ligt… Tactisch geweldig en dat op zo’n jonge leeftijd.”

Juventus-coach Massimiliano Allegri toonde zich eveneens een gentleman na de uitschakeling van zijn ploeg en wist dat 'een buitengewoon' Ajax vooral in de tweede helft de boel naar zich toetrok. “Na rust speelden ze heel goed. Ajax had het middenveld in handen,” zo analyseerde Allegri. “Ajax verdiende de zege.”

Allegri stelde dat zijn ploeg niet in beste doen was, mede door blessures. “Als je de Champions League wilt winnen, dan moet je top zijn als het erop aankomt. De afgelopen weken hadden we de nodige blessures en ook tegen Ajax misten we een paar belangrijke spelers. Dan is het moeilijk om top te zijn.”

Toch lukte het Ajax wel om top te zijn, ondanks dat Nico Tagliafico was geschorst, Noussair Mazraoui al snel met een blessure uitviel en Daley Sinkgraven plots binnen de lijnen kwam.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >