Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Pochettino vindt Ajax meer dan alleen maar Frenkie

Tottenham Hotspur-trainer Mauricio Pochettino kende met zijn ploeg een slechte generale voor het duel met Ajax. Spurs verloor zaterdag in eigen huis met 0-1 van West Ham United. Desondanks denkt de coach dat zijn ploeg klaar is voor het bezoek uit Amsterdam.

29 april 2019 - 15:37
trainer-spurs-1200
Pochettino bekeek de afgelopen periode veel beelden van Ajax. © Pro Shots

Terwijl Tottenham in actie kwam, bereidde Ajax zich in alle rust voor op de reis naar Londen. Het verhaal is bekend: de hele speelronde 33 werd verschoven naar woensdag 15 mei.
 
Pochettino vond dat allemaal niet heel eerlijk, zo gaf hij eerder al aan en ook tijdens de persconferentie in aanloop naar dinsdagavond werd de coach ernaar gevraagd.

“Ik zal het nooit als excuus gebruiken, maar het is de realiteit dat Ajax een week de tijd heeft gehad om zich op deze wedstrijd voor te bereiden, terwijl wij zaterdag nog een derby speelden. Als dat andersom was geweest, dan was Ajax ook niet blij. Het is eerlijker als de teams dezelfde tijd hebben om zich voor te bereiden.”
 
Het zit de Pochettino nog altijd ietwat hoog, zo blijkt. De trainer is echter niet bang voor vermoeidheid bij zijn spelers. “We zullen klaar zijn voor de wedstrijd van dinsdag. Het is onmogelijk om je niet op zo’n grote wedstrijd te verheugen. Dan is het allemaal mentaal en we gaan negentig minuten lang alles geven.”

Pochettino liet ook weten wel een vergelijking te zien tussen zijn equipe en die van Erik ten Hag. “Ajax is een beetje te vergelijken met ons: niemand geloofde dat ze de halve finale van de Champions League konen halen, maar ze staan er wel. En ze verdienen het ook om hier te staan,” aldus de trainer, die Frenkie de Jong de grote uitblinker vindt.

 
“Hij maakte de meeste indruk op mij en ik snap waarom FC Barcelona zo veel geld voor hem betaalt,” vertelde Pochettino, die ook aangaf de afgelopen periode veel beelden van zijn opponent te hebben bekeken. “Maar Ajax is meer dan alleen De Jong. Ze doen het fantastisch. Ajax heeft een geweldig team en wij verwachten een erg zware wedstrijd.”
 
Het is overigens de vraag of Pochettino gebruik kan maken van Jan Vertonghen. De oud-Ajacied heeft last van een dijbeenblessure, al verwachten wij stiekem dat de Belg gewoon aan de aftrap verschijnt. Of dat ook geldt voor Moussa Sissoko is afwachten. Hij kampt met liesproblemen.
 
Spurs treedt in de heenwedstrijd sowieso aan zonder de langdurig geblesseerde Harry Kane en de geschorste Heung-Min Son. Vincent Janssen viel afgelopen weekeinde zowaar nog in, maar zal tegen Ajax niet van de partij zijn. Hij is door zijn club niet eens ingeschreven voor de Champions League.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >