Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Pierie tekent contract voor vijf jaar bij Ajax!

Zijn komst hing al in de lucht en nu is het dan ook echt officieel: Kik Pierie komt volgend seizoen over van sc Heerenveen. De verdediger tekent een contract voor de duur van vijf jaar. Daarmee ligt hij vast tot de zomer van 2024.

17 april 2019 - 20:00
pierie-12002
Trots koppie. Vinden we leuk. © Ajax Images

Hij zat al op de tribune als toeschouwer bij Ajax - Real Madrid (1-2) en was een dag na Ajax - Juventus (1-1) op De Toekomst om te praten over zijn toekomst als Ajacied. Hij werd toen fysiek ook alvast onder de loep genomen. De plooien zijn inmiddels volledig glad gestreken, als die er überhaupt al waren.
 
Het contract van de linksbenige Pierie in het Abe Lenstra Stadion liep tot de zomer van 2020 dus er was Heerenveen wel wat aan gelegen om nog wat aan Pierie te verdienen. Naar verluidt zo’n vier miljoen euro.
 
De in het Amerikaanse Boston geboren Pierie debuteerde 17 mei 2017 in het betaalde voetbal. Bij Heerenveen werd hij al snel een vaste waarde en hij kwam vorig seizoen tot 33 wedstrijden in de eredivisie. Deze voetbaljaargang staat de teller op 27.
 
Eerder dit seizoen deed Pierie zijn toekomstige club overigens flink pijn door in blessuretijd de 4-4 achter Kostas Lamprou te werken. Het leverde Ajax pijnlijk puntenverlies op in de strijd om de landstitel.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >