Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Overmars wil met Ajax geen filiaal worden van Barcelona

Het klopt wel degelijk dat Ajax en FC Barcelona in gesprek zijn over een samenwerking. Maar het kan nog alle kanten op. Het is volgens Marc Overmars niet de bedoeling dat Ajax een soort filiaal wordt waar Barcelona alleen de voordelen van geniet.

02 april 2019 - 17:00
overmarsbarcacar
Overmars sluist niet zomaar iedere Ajacied door naar Barcelona. © Pro Shots

Terwijl bij Ajax een nieuwe generatie spelers opstaat die Europees succes mogelijk maakt en het Nederlands voetbal uit een dipje lijkt te helpen, horen we de laatste jaren steeds minder uit Barcelona. Hoe gaat het met die befaamde opleiding in Catalonië?

Eerlijk gezegd geen idee. Het gaat goed met de talenten van Ajax en dat vinden wij veel belangrijker. Maar in Barcelona kijkt men natuurlijk ook om zich heen – vooral ook omdat er verjongd moet worden – en daarbij is het oog gevallen op Amsterdam.

Frenkie de Jong (75 miljoen euro) is alvast binnen en De Ligt is ook interessant, maar er moet moeite worden gedaan. Veel moeite. Dit moet handiger kunnen, beredeneert de kampioen van Spanje. Wat nu als er een samenwerking wordt opgestart...

Ajax vindt een samenwerking geen gek idee, maar er moet wel iets tegenover staan. Dit maken we op uit de woorden van Overmars. “Het is bekend dat wij op goede voet leven met Barcelona en dat beide clubs een historie hebben die ver teruggaat,” aldus de voetbaldirecteur voor de camera van de NOS.

“Ik denk ook dat Barcelona graag met ons in gesprek wil. Er zit altijd een ‘maar’ aan. Wij gaan natuurlijk niet te veel spelers... Wij zijn geen filiaal hè, dat is een belangrijk iets,” trekt Overmars een rode lijn waar Ajax niet overheen wil.

Wellicht kan Ajax aanspraak maken op wat spelers die bij Barcelona net buiten de boot vallen, maar ook dat idee is niet zaligmakend. Overmars: “Talenten hebben wij ook in onze eigen jeugd. Dan moet je denken aan iets oudere jongens of spelers die al een beetje zijn doorgebroken. Maar zo ver is het ook weer niet...”

Even afwachten dus, maar de flirt tussen Barcelona en Ajax wordt er zeker eentje om in de gaten te blijven houden.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >