Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Overmars verwacht groen licht om contract Ten Hag te verlengen

De laatste keer dat Ajax serieus indruk maakte in Europa raakte het direct zijn trainer kwijt. Het valt te hopen dat hiervan is geleerd, want het vertrek van succescoach Peter Bosz wierp Ajax best ver terug. Marc Overmars verwacht spoedig groen licht van de rvc en wil daarna in gesprek met Erik ten Hag.

18 april 2019 - 11:42
overmarshagcar
Ten Hag kan volop juichen, maar de handen zijn nog leeg... © Pro Shots

De huidige afspraken van Ajax en Ten Hag gelden tot de zomer van 2020, maar je kunt maar beter een beetje pro-actief handelen. Je weet nooit wat voor gekke situaties zich voordoen. Er wordt al volop aan spelers getrokken, waarom zou dat voor een trainer anders zijn?

Overmars komt in actie. De contractsituatie staat spoedig op de agenda als de voetbaldirecteur – na zijn buikschuiver gestoken in een nieuw, schoon overhemd – en de raad van commissarissen de koppen bij elkaar steken om het over de toekomst van de club te hebben.

“Een dezer dagen zullen we over Erik vergaderen en zetten we alles op een rijtje. Ik mag aannemen dat het er positief uitziet,” klinkt het via De Telegraaf uit de mond van Overmars. “Erik is tot op heden erg succesvol en verlenging van zijn contract lijkt me goed voor Ajax.”

Ajax meldde zich dit seizoen tussen de bekende giganten in de Champions League en is volgens de trainer nu zich ook een gigant. De Ajacieden speelden richting het bereiken van de halve eindstrijd van het kampioenenbal al zestien wedstrijden, waarvan er slechts eentje verloren ging.

Ook is Ajax op dit moment koploper van de eredivisie en staat het in de KNVB-bekerfinale. Het is niet realistisch om dit alles jaar in, jaar uit te verwachten, maar Overmars hoopt met Ajax wel een echte stap voorwaarts te kunnen maken. “We hebben de lat voor onszelf nu wel heel erg hoog gelegd. Het doel wordt elk jaar de groepsfase van de Champions League te halen.”

Hoe dan ook, onder leiding van Ten Hag maakt het elftal de best denkbare reclame. “Voor Ajax en de rest van Nederland,” stelt Overmars. “De kampioen van volgend seizoen plaatst zich in principe rechtstreeks voor de groepsfase. Dat kan ook positief uitpakken voor onze concurrenten.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >