Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Overmars herhaalt dat hij sleutelspelers wil behouden voor 'Dafje' Ajax

Er wordt flink getrokken aan de sleutelspelers van Ajax. En dat is er na dinsdag niet echt minder op geworden. Geen wonder natuurlijk, als het Ajax lukt om de laatste vier van de Champions League te bereiken. De telefoon van Marc Overmars draait overuren, maar de directeur houdt voet bij stuk.

18 april 2019 - 14:45
overmarsdagjecar
Overmars had het prima naar zijn zin in Turijn! © Pro Shots

Frenkie de Jong is al verkocht aan FC Barcelona en misschien dat er nog enkele spelers vertrekken, maar het is toch echt de bedoeling om het geraamte van de selectie intact te houden, stelt Overmars. Het is fijn om een herhaling van deze woorden te horen uit de mond van de man die de selectie samenstelt.

“Het is ons dit seizoen ook gelukt en we gaan er opnieuw alles aan doen om onze key players langer hier te houden,” aldus Overmars in gesprek met De Telegraaf. “Frenkie gaat weg en daar zullen er heus nog wel één of twee bijkomen, want onze spelers laten het stuk voor stuk zien op het hoogste podium, maar het is de bedoeling de rest bij elkaar te houden.”

Het scheelt alvast dat Ajax het salarisplafond heeft losgelaten en de oorlogskas werkelijk uitpuilt met vele bankbiljetten, maar het moet allemaal nog wel eventjes gebeuren. Als de echt grote clubs straks op de stoep staan, wordt het moeilijk om spelers in Amsterdam te houden.

Wat ook scheelt, is dat Ajax alvast de nodige contracten heeft verlengd. Er zijn nieuwe afspraken gemaakt met Dolberg, Huntelaar, Mazraoui, Neres en Onana, terwijl jongens als Blind, Tadic en Tagliafico pas (weer) net een volledig seizoen in de Johan Cruijff Arena voetballen. Overmars verlengde zijn contract bij Ajax zelf ook en goed voorbeeld doet hopelijk volgen.

Toch blijft Ajax soms natuurlijk 'maar' Ajax en is de eredivisie ook niet ineens een topcompetitie. “Het is prachtig om te zien dat we kunnen wedijveren met clubs met een begroting van 600 tot 700 miljoen euro. Als je in de Formule 1 in een Dafje rijdt, is het ook moeilijk om Mercedes en Ferrari bij te houden,” stelt Overmars.

“Het lukte ons al eens eerder, in de jaren negentig. En nu rijden we er eventjes naast. Dit maakt me vooral zo blij omdat iedereen het vooraf voor onmogelijk had gehouden. Het geweld om ons heen is zo groot.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >