Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Overmars doet zijn best Neres en Tagliafico binnenboord te houden

Er klinken hoopvolle geluiden door uit de Johan Cruijff Arena. Terwijl je er stiekem rekening mee houdt dat er komende zomer een ontmanteling volgt, lijkt Ajax zelf vastbesloten om het niet zo ver te laten komen. Een nieuw tussenjaar is uit den boze.

02 april 2019 - 17:40
geenleegloopcar
Zien we Neres volgend jaar ook in het shirt van Ajax? © Pro Shots

De verrassing was groot toen Andre Onana aankondigde nog een jaartje te blijven en het is zelf geen geheim meer dat de club ook met andere spelers in gesprek is. Dit bevestigen zowel Marc Overmars als Edwin van der Sar.

“We gaan alles doen om ook David Neres te behouden. En ik denk dat dit gaat lukken,” meldt Overmars voor de camera van de NOS. “En Nico Tagliafico? Nou ja, een transfer… Ik weet het niet. Gaan we het proberen? Natuurlijk, wij zijn met Nico bezig om hem nog een jaar te behouden. De komende weken gaan we het zien.”

Ajax zit dus in ieder geval rond de tafel met Neres en Tagliafico. Grote kans dat er nog wel meer kopjes koffie worden gedronken. Wie weet worden we wel verrast, dat blijft eventjes afwachten. Feit is in ieder geval dat Ajax niet zomaar iedereen gaat verkopen.

Twee dingen spelen mee: de club staat er financieel uitstekend voor en wil dat graag koppelen aan sportief perspectief. Voor sportief perspectief is kwaliteit nodig. En het niveau van de selectie moet dus op peil blijven.

“De jongens die wel vertrekken, moeten we zo goed mogelijk zien te vervangen. Het is een beetje moeilijk om daar nu in detail over te praten,” vervolgt Overmars. Van der Sar heeft meer kijk op de bezigheden van Overmars. “We gaan niet iedereen binnen weten te houden, maar we zijn eigenlijk ook niet van plan om zeven of acht spelers te verkopen.”

Van der Sar geeft bij Rondo een klein inkijkje in de strategie van Ajax. “We zijn zelf stappen aan het maken en willen als club omhoog. Het is niet de bedoeling om in één keer af te breken wat er is opgebouwd. We willen kwalitatief goede spelers houden en aanvullen waar het kan. Met een aantal spelers zijn we in gesprek, zodat er weer een CL-waardig elftal staat.”

Zoals we allemaal wel weten, is Ajax niet alleen bezig om spelers te houden. Er wordt ook versterking binnengehaald. De komst van Razvan Marin (Standard Luik), Kik Pierie (sc Heerenveen) en Kjell Scherpen (FC Emmen) lijkt aanstaande. “En op de achtergrond zijn we met meer spelers bezig,” aldus Overmars.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >