Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Overgang Pierie naar Ajax zo goed als rond

Hij zat al op de tribune als toeschouwer bij Ajax - Real Madrid, maar als het aan Ajax ligt, draagt Kik Pierie volgend seizoen ook het shirt. De verdediger was een dag na Ajax - Juventus (1-1) op De Toekomst om te praten over zijn toekomst als Ajacied.

12 april 2019 - 09:21
pierie-1200
Pierie deed Ajax eerder dit seizoen flink pijn door de 4-4 in Amsterdam te maken. © Pro Shots

Pierie tekent naar verluidt een vijfjarig contract bij Ajax en levert sc Heerenveen een transfersom van minimaal 4 miljoen euro op. Eerder liet Marc Overmars al weten dat hij ook binnen Nederland kijkt naar opties om de selectie van Ajax op orde te houden. In dat kader is het zeker niet gek dat Ajax zijn oog laat vallen op Pierie. 

Overmars is sowieso een druk man. De directeur spelerszaken heeft te maken met tal van clubs die aan spelers van Ajax trekken en tegelijkertijd moet hij ervoor zorgen dat alle gaten die gaan vallen, worden gevuld.

Matthijs de Ligt zal een van de spelers zijn die komende zomer de deur van de Johan Cruijff Arena achter zich sluit. We lezen in de Telegraaf dat de achttienjarige en 1.83 meter lange Pierie tijdens zijn bezoek op De Toekomst ook fysiek onder de loep is genomen.

Het contract van de linksbenige Pierie in het Abe Lenstra Stadion loopt tot de zomer van 2020 en als Heerenveen nog wat aan zijn pareltje wil verdienen, lijkt een verkoop komende zomer een logische stap. De verwachting is dat de overgang op korte termijn openbaar wordt gemaakt.

Bij Ajax werd Perr Schuurs eerder gezien als de gedroomde opvolger van De Ligt, maar het lijkt een beetje de vraag of Schuurs het gevraagde niveau bij Ajax kan aantikken. Ondertussen werd ook Lisandro Magallán na veel gedoe binnengehaald, maar van hem is het natuurlijk nog te vroeg om te zeggen of hij het Ajaxspelletje onder de knie krijgt.

De in het Amerikaanse Boston geboren Pierie debuteerde 17 mei 2017 in het betaalde voetbal. Bij Heerenveen werd hij al snel een vaste waarde en hij kwam vorig seizoen tot 33 wedstrijden in de eredivisie. Deze voetbaljaargang staat de teller op 26.

Eerder dit seizoen deed Pierie zijn toekomstige club overigens flink pijn door in blessuretijd de 4-4 achter Kostas Lamprou te werken. Het leverde Ajax pijnlijk puntenverlies op in de strijd om de landstitel.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >