Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Mooie woorden van Vertonghen: 'Ik weet hoe goed Ajax is'

Jan Vertonghen komt terug naar de Johan Cruijff Arena! En hij neemt drie andere oud-Ajacieden met zich mee! De terugkeer is voorlopig helaas eenmalig, maar de Belg heeft er onwijs veel zin in. Hij kan niet wachten. En Vertonghen weet ook hoe goed Ajax is. “Ik kijk alle wedstrijden.”

19 april 2019 - 12:15
superjancar
Superjan speelt tegen Ajax, maar we zien liever geen gejuich. © Pro Shots

De Ajaxmusketiers in het shirt van Tottenham Hotspur waren al maar wat blij voor hun oude club toen het nieuws doordrong over het 'wonder van Bernabéu', maar het wordt mooier en mooier. Een knotsgek rondje kwartfinales later zijn Ajax en Spurs aan elkaar gekoppeld bij de laatste vier.

“Ik heb al zo veel aanvragen voor kaartjes gekregen, daar ga ik nooit aan kunnen voldoen. Het geeft maar aan hoe onwijs deze wedstrijd al leeft bij iedereen,” deelt Vertonghen met The Independent. “Het is al gek dat we met Spurs in de halve finales staan, maar om Ajax hier te zien, is helemaal bizar.”

Ergens in zijn achterhoofd wist Vertonghen al dat de huidige generatie Ajacieden hiertoe in staat was, want hij volgt zijn oude club op de voet. “Ik volg Ajax nog altijd iedere wedstrijd, ik spreek met mensen binnen de club en ga zo maar door. Ik heb alle wedstrijden gezien en weet hoe goed deze ploeg is, serieus!”

Hoewel de verbazing over de prestatie van Ajax bij veel voetballiefhebbers nog altijd zeer groot is, is de verrassing voor Vertonghen er alweer af. Dit bedoelt hij in positieve zin: het is geen verrassing meer dat Ajax keer op keer een rondje verder komt, het is een kwestie van kwaliteit.

“Ajax zorgde in de groepsfase van de Champions League nog voor veel verbazing, maar daar kun je nu toch niet meer van spreken? Het is geen verrassing meer, dit is gewoon een weergave van het niveau waarop Ajax voetbalt. Het niveau van Ajax is echt halve finale Champions League.”

“Geloof me, ik weet precies hoe goed Ajax staat te voetballen. Het is geen toeval dat Ajax erin is geslaagd om eerst Real Madrid en daarna ook Juventus uit te schakelen. Het wordt fantastisch dat Ajax en Spurs, twee ploegen die graag mooi willen voetballen, het nu met elkaar mogen uitvechten om een finaleplek. Te gek!”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >