Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Mazraoui komt na schorsing juist op het veld weer beetje tot rust

Een dubbele schorsing tijdens de hopelijk mooiste weken van het jaar? Noussair Mazraoui kan erover meepraten hoe dat voelt. Niet goed... De rechtsback werd op de tribunes overvallen door een soort rusteloosheid, maar tussen de lijnen tegen Excelsior (6-2) was hij weer zijn kalme zelf.

14 april 2019 - 18:20
mazrahoolcar
Verhuist Mazraoui een keertje van rechts naar links? © Pro Shots

Mazraoui is dit seizoen duidelijk de vaste rechtsback, maar uitgerekend tijdens zijn afwezigheid werd de koppositie veroverd en wie weet een eerste stap gezet richting de halve finales van de Champions League. Fantastisch om te zien voor de gemiddelde Ajacied, alleen niet voor Mazraoui.

“Ik heb meer spanning op de tribunes dan op het veld. Ik was de afgelopen wedstrijden een soort kleine hooligan. Bij iedere kans sprong ik in de lucht en ga zo maar door,” aldus Mazraoui op het digitale thuis van Ajax. “Op de tribune ben ik te zenuwachtig. Ik blijf schreeuwen. Niet normaal.”

Gelukkig mocht Mazraoui tegen Excelsior weer in de basis beginnen en kon hij zijn energie kwijt terwijl Ajax zo veel mogelijk probeerde te scoren. Dat lukte tegen de Kralingers zes keer, maar de twee tegentreffers vormden toch een onnodig smetje.

Tijd om hier al te lang bij stil te staan, is er echter niet. De return tegen Juventus staat alweer voor de deur. Reken er maar op dat Mazraoui tussen de elf opgestelde spelers staat als de hymne van het kampioenenbal wordt gespeeld, maar de vraag is waar hij vervolgens plaatsneemt: links of rechts?

Dit keer is Nico Tagliafico geschorst en er zal in Turijn dus het nodige worden geschoven. “Het zou een jongensdroom zijn om Cristiano Ronaldo te moeten bewaken,” vertelt Mazraoui in gesprek met De Telegraaf. “Het talent van Lionel Messi is ongekend, de winnaarsmentaliteit van Ronaldo echter buitenaards.”

De kans bestaat dat de rechtsachter verhuist naar de linkerflank. “Ik weet nog niet wat de trainer van plan is. Maar als ik op links sta, dan kan ik naar binnen komen en met rechts schieten,” aldus de man die best trefzeker is in de CL. Mazraoui ziet zeker kansen. “Juventus is er ook niet gerust op, anders gunt het geen negen spelers rust. Als we nu eens net als in Bernabéu bij onze eerste kans toeslaan, dan wil ik het nog wel eens zien.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >