Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Marin verwacht nog twee of drie uitgaande transfers bij Ajax

Het is fijn om te lezen dat Ajax al volop bezig is met volgend seizoen. Alsof de club niet op drie, maar vier fronten strijdt. Razvan Marin is de eerste aankoop. De Roemeen speelt op het middenveld en wordt gehaald omdat er nog twee tot drie spelers vertrekken.

05 april 2019 - 10:29
marintransferscar
Marin is blij met Ten Hag, Ten Hag is blij met Marin. © Ajax Images

We zijn nog in afwachting van de ontknoping van het huidige seizoen, maar Ajax moet zich ook alweer opmaken voor de nieuwe voetbaljaargang. Frenkie de Jong is inmiddels verkocht en er staan meer spelers op de nominatie om te vertrekken.

En daar wordt het interessant. Want we pakken een quote van Marin erbij. “Ik heb met de trainer gesproken over het systeem van Ajax. Het kan 4-3-3 worden, maar ook 4-2-3-1. Het hangt ook een beetje af van de selectie. Wat ik ervan begrijp, kunnen er nog twee of drie spelers vertrekken,” aldus de 22-jarige Marin tegenover Roemeense media.

Naast Frenkie staat ook Matthijs de Ligt op de nominatie om te vertrekken en Ajax kan ook zomaar een Hakim Ziyech kwijtraken, maar verder lijkt de club echt strijdvaardig: niemand wandelt in Amsterdam zomaar de deur uit. We wachten het maar even af.

Hoe dan ook komt Marin komende zomer de middelste linie versterken. Hij komt over van Standard Luik, dat mede dankzij Marin nog in de race is voor de Belgische landstitel. Marin kwam anderhalf jaar geleden binnen in Luik en is nu 12,5 miljoen euro waard.

De middenvelder kon in Luik snel bijschakelen en zal in Amsterdam op een nog hoger niveau moeten opereren. “Ik ga nu natuurlijk weer naar een grotere competitie, maar zoiets maakt je een betere voetballer. Als je geen uitdaging aangaat, ontwikkel je jezelf zeker niet,” aldus Marin.

“En als je een uitdaging aangaat, moet je alles geven om succesvol te zijn. Dat ben ik van plan, alles geven. Ik heb gekozen voor Ajax omdat het een grote club is, die waardevolle spelers produceert of ontwikkelt en alleen maar levert aan de topploegen van Europa.”

Marin vertelt ook onder de indruk te zijn van de interesse die Erik ten Hag toonde. “Ik ben een maandje terug al eens in Amsterdam geweest om met de trainer te praten. Niet iedere trainer doet dat. De trainer wilde mij heel graag hebben,” vervolgt Marin, die in de zomer nog tegen Ajax speelde.

“De club maakte in de voorronde al indruk, maar nu is de kwartfinale van de Champions League bereikt. Dat is heel knap, Ajax heeft mooie dingen laten zien. De club heeft veel kwaliteit, dankzij spelers als De Jong, Neres en Tadic.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >