Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Litmanen hoopt dat Ajax nu wél succes boekt tegen Juventus

Jari Litmanen weet hoe het is om als Ajacied aan te treden tegen Juventus. In zijn Amsterdamse tijd deed hij dat een aantal maal, al liep dat niet goed af. De Fin hoopt dat het huidige Ajax wél succes boekt!

09 april 2019 - 11:33
litmanen-juve-1200
Litmanen heeft de nodige ervaring met het spelen tegen Juventus. © Ajax Images

De voormalig nummer tien van Ajax ziet wel een vergelijking met de ploeg waarin hij halverwege de jaren negentig zelf speelde en het huidige elftal van Erik ten Hag. “Ook dit team heeft een aantal grote talenten, aangevuld met meer ervaren spelers,” vertelt Litmanen op de website van de Uefa.

“De Europa League-finale van twee jaar geleden, toen Ajax tegen Manchester United speelde, was een internationale stap vooruit. Het was een teken dat Ajax terug was in Europees verband,” stelt Litmanen, die geniet van hoe het huidige elftal zich presenteert in de Champions League.

Volgens Litmanen zijn de sterke punten van Juve wel bekend. “De verdediging is erg sterk. Daar staan zeer gedisciplineerde spelers en voorin hebben ze meer dan één speler die in staat is om te scoren.”

De oud-middenvelder doelt hierbij natuurlijk op Cristiano Ronaldo. Hij wil maar zeggen dat Juventus meer is dan de Portugees alleen, al weet hij dat Juventus met Ronaldo beter is dan zonder. “Doelpunten bepalen wedstrijden en Ronaldo maakt altijd doelpunten, waar hij ook speelt.”

Litmanen kan erover meepraten over hoe het is om tegen Juventus te spelen, al benadrukt hij dat tijden zijn veranderd. Hij trof in zijn jaren tweemaal doel tegen Juve, maar verloor met Ajax in 1996 de finale van de Italianen en een jaar later eveneens beide wedstrijden in de halve finales. “Juventus heeft veel meer ervaring met dit soort wedstrijden en is absoluut de favoriet,” vindt Litmanen.

Dat neemt niet weg dat de Ajacied hoopt op een stunt van Ajax, want daar ligt nog altijd zijn hart. “Ajax heeft laten zien dat als alles goed draait, het veel mogelijkheden heeft en dan kan het nog wel eens gelijk opgaan. Natuurlijk hoop ik dat Ajax de volgende ronde haalt.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >