Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Klein wondertje: geen enkele Ajacied houdt schorsing over aan Juve-uit

De wonderen zijn de wereld nog niet uit! We bedoelen hiermee niet eens dat het Ajax lukte om de laatste vier van de Champions League te bereiken, maar ook dat geen enkele speler tegen een nare schorsing aanliep. Best bijzonder, als je bedenkt dat er liefst zes spelers op scherp stonden.

17 april 2019 - 03:09
geenschorsingcar
Blind en Schöne kunnen juichen; zij zijn erbij in de halve eindstrijd. © Pro Shots

We zijn eigenlijk al sinds de start van de knockout-fase bevreesd voor tegenvallers vanwege de kaartenlast van Ajax. Die kaartenlast ontstond ook niet eens door grof spel, maar je wordt er wel mee geconfronteerd tijdens een toernooi en moet vervolgens er mee zien om te gaan.

Nico Tagliafico was in Turijn niet van de partij vanwege een schorsing, maar dit weerhield Ajax er niet van om een ongekende prestatie neer te zetten... Juventus kreeg in eigen huis met 1-2 klop! En het mooie is: we willen nu meer, we willen alles en dat kan op zo goed als volle oorlogssterkte.

Er kreeg niet één Ajacied een gele kaart van scheidsrechter Clément Turpijn, die even consequent als kordaat optrad, maar wel Lasse Schöne liet ontsnappen. De Deen beging een overtreding waar best een gele kaart tegenover kon staan. Hij werd echter gespaard. Misschien omdat Ajax toen al op voorsprong stond?

Hoe dan ook, de sterretjes achter de namen van Daley Blind, Donny van de Beek, Frenkie de Jong, Matthijs de Ligt, Schöne en Hakim Ziyech kunnen we weggummen. Niemand hoeft zich zorgen te maken, iedereen begint weer met een schone lei. Alleen wel blijven oppassen voor rode kaarten!

Tegenover een rode kaart staat nog steeds een schorsing, maar een gele prent kunnen de Ajacieden in de halve eindstrijd echt lachend incasseren. Helaas lijkt dit voor Noussair Mazraoui weinig uit te maken. De rechtsback verzwikte vroeg in de return tegen Juventus zijn enkel en bewoog zich de rest van de avond in Turijn voort op krukken.

Hopelijk volgt er positief nieuws, maar of Mazraoui binnen twee weken is hersteld? Dat lijkt zeer twijfelachtig...

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >