Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Kijk hoe supporters van Juventus applaudisseren na triomf Ajax!

Ohhh, jongens en meisjes! Wat gebeuren er toch allemaal mooie dingen! En we hebben nog iets moois, want we hebben weer iets opgediept om kippenvel van te krijgen... Kijk maar eens hoe de achtergebleven supporters van Juventus applaudisseerden voor Ajax!

17 april 2019 - 10:33
applausjuvajacar
Bij applaus voor Ajax gaan de gedachten vanzelf terug naar Bernabéu 1996! © Pro Shots

Er barstte dinsdag rond de klok van 22.54 uur in Turijn een waar volksfeest los, maar dan wel een volksfeest waarvoor je uitgenodigd moest zijn. Zo'n 2100 Ajacieden in het uitvak waren op de hoogte van het codewoord en konden een feestje vieren!

Het codewoord luidde 'halve finale' en bestaat er eigenlijk ook een Italiaanse variant van? Alhoewel, een vertaling heeft ook maar weinig zin aangezien Ajax met 1-2 won van Juventus en zichzelf bij de beste vier van Europa voetbalde.

Juventus had zijn zinnen gezet op het winnen van de Champions League, maar het werd in eigen huis weggetikt door elf indrukwekkende Ajacieden. De ploeg van Erik ten Hag maakte serieus indruk en het Juve-publiek was niet te beroerd om dit te laten merken.

Dit gebeurde nog niet eens zozeer door zich tegen de eigen ploeg te keren, maar door een gebaar van respect te uiten richting de Ajacieden. Een paar minuten na het laatste fluitsignaal, toen het feestje met het uitvak was gevierd, was het dan toch echt tijd om de kleedkamer op te zoeken.

https://twitter.com/JeroenElshoff/status/1118258526042902531

Terwijl de selectie van het uitvak het veld overstak onderweg naar de spelerstunnel, ging er een golf van geluid door het Allianz Stadium. Wat was er aan de hand? Dat kunnen we zien op de video van NOS-verslaggever Jeroen Elshoff die we in dit bericht hebben bijgevoegd.

De nog aanwezige Italianen waren zo onder de indruk geraakt van Ajax dat ze er applaus voor over hadden. Zie het als een vorm van feliciteren, een uiting van respect, een variant op het opsteken van de duim. En het is fantastisch om al die complimenten in ontvangst te mogen nemen.

"Ik zag ze inderdaad klappen," haalde Donny van de Beek het moment terug. "Italiaanse mensen zijn emotionele mensen. Als je het goed doet, krijg je als tegenstander ook respect. Het was wel bijzonder om te zien!"

Bedenk er nog even bij dat Ajax en Juventus op het Europese toneel serieus aartsrivalen zijn en beide supportersgroepen elkaar ook niet zo leuk vinden... Dat maakt dit applaus alleen nog maar meer bijzonder. Geweldig om te zien!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >