Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Jong Ajax biedt fijne afleiding en verslaat Go Ahead Eagles

We zijn natuurlijk allemaal met Juventus - Ajax bezig, maar tussen de bedrijven door trad Jong Ajax aan tegen Go Ahead Eagles. De beloftenploeg bood zo de nodige afleiding en won ook nog eens. Met 5-2 maar liefst.

15 april 2019 - 21:49
jong-ajax-eagles-1200
Schuurs was trefzeker vanuit een vrije trap. © Pro Shots

Toeschouwers die op sportpark De Toekomst nog even snel een bakkie koffie aan het halen waren voor de aftrap, zullen even met hun ogen hebben geknipperd toen ze plaatsnamen op de tribune. Er stond toen namelijk al een 1-1-tussenstand op het bord.
 
Het ging dan ook snel, direct na het allereerste fluitsignaal. Heel erg snel zelfs!
 
Dominik Kotarski en Dean Solomons gingen behoorlijk in de fout, waardoor Go Ahead-spits Thomas Verheydt in twee instanties simpel raak kon mikken. De bezoekers uit Deventer waren kennelijk nog in de feestmodus door de snelle voorsprong, want een minuut later was Lassina Traoré alweer verantwoordelijk voor de gelijkmaker.
 
Vlak voor rust verdubbelde Ajax de score. Perr Schuurs schoot zijn tweede treffer van het seizoen vanuit een vrije trap binnen, al miste de muur die Go Ahead Eagles had neergezet wel de nodige specie… De bal ging er ongeveer dwars doorheen.
 
Een kwartier na rust was het de beurt aan de Eagles om de stand gelijk te trekken. Linksback Boy Kemper werd op snelheid afgetroefd door Julian Lelieveld, die na zijn passeeractie een voorzet op maat verstuurde. Verheydt profiteerde dankbaar en tikte zijn tweede van de avond binnen.
 
Maar ja, Go Ahead bleek die ezel die zich tweemaal aan dezelfde steen stoot, want wederom gaf Jong Ajax razendsnel antwoord door ook gelijk te scoren. Danilo Pereira wist een inspeelbal van Ryan Gravenberch te verwerken tot Ajax’ derde treffer: 3-2. Het was alweer de veertiende seizoenstreffer van Danilo.
 
Maar de koek was nog niet op! Noa Lang vond Traoré met een listig steekballetje. De Burkinese aanvaller nam de bal heerlijk mee en werkte vervolgens zijn tweede van de avond over de doellijn. Een paar minuten later scoorde Traoré niet, maar was hij aangever en gunde hij ook Danilo zijn tweede en Ajax’ vijfde treffer.
 
Zo was Jong Ajax - Go Ahead in elk geval een prima afleiding voor de toeschouwers langs het veld om de ergste zenuwen voor Juventus - Ajax een beetje te kanaliseren.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >