Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ja, ja, ja! Ajax bereikt de halve finales en dit viel ons op!

Wat gebeurde er toch weer allemaal? Dat gaan we later allemaal op een rijtje zetten, want hou je eventjes goed vast: Ajax staat in de halve finales van de Champions League! Ongelooflijk, maar waar! We kunnen na de 2-1-winst nu ook spreken van het 'wonder van Turijn', want de Ajacieden flikten het gewoon! Ajax hoort tot de beste vier van Europa!

16 april 2019 - 22:54
verslagjuvajacar
Ajax hoort bij de BESTE VIER VAN EUROPA! © Pro Shots

Mazraoui moet al vroeg afhaken
De zorgen vooraf gingen vooral om Frenkie de Jong, maar toen de return in de kwartfinale eenmaal op gang was, bleek Noussair Mazraoui het zorgenkindje. De rechtsback gleed weg in een duel met Paulo Dybala en verzwikte daarbij zijn enkel. Mazraoui probeerde het, maar kon echt niet verder...

Bedenk even hoe belangrijk Mazraoui dit seizoen was tijdens het Europese avontuur en je legt toch toe. Daarmee werd de derde optie op linksback aangekeken: Daley Sinkgraven. Hij voetbalde sinds zijn rentree nog amper op het hoogste niveau en moest in Turijn de wedstrijd van zijn leven spelen.

Dat lukte zo ongeveer! Sinkgraven deed veel meer dan je mocht verwachten, maar we mochten toch best spreken van een aderlating. Daley gaf gelukkig alles wat hij had, tot het niet langer ging en hij weer naar de kant moest.

Blind is de man aan wie de rest zich optrekt
Ajax had het moeilijk in het eerste kwartier. Het is dan onwijs fijn als er iemand is die vertrouwen uitstraalt, als er iemand is die lekker bezig is, als er iemand is die zijn ploeg op sleeptouw neemt. Die iemand was Daley Blind. De verdediger wist de ene na de andere aanval van Juventus af te stoppen en als hij zich voor een bal moest gooien, deed hij dat gewoon. Vragen stellen was voor later, er moest overleefd worden.

Mede dankzij de dadendrang van Blind zag je ineens het Ajax terug van de heenwedstrijd. Na een minuut of 25 kantelde het spelbeeld en moest Juventus de bal afstaan aan de Ajacieden, die weer zo lekker begonnen te combineren. Het leverde een grote kans op voor Donny van de Beek...

En Blind? Die bleef achterin doen waar hij mee bezig was: Italianen onschadelijk maken!

Donny huilt, Donny lacht
Het is het verhaal van Van de Beek dit seizoen in de Champions League: het missen van kansen. En ook in het Allianz Stadium was het weer raak. Of nee, mis... Jullie weten waar we naartoe willen: het moment in de twintigste minuut. Van de Beek ging naar de grond, de bal over de lat. Kans verkeken. Tijd om te treuren was er echter amper, want één moment van verslapping kon fataal zijn.

Een minuut of twaalf later bleef Van de Beek wel koeltjes! Een gesmoord schot van Hakim Ziyech rolde voor zijn voeten en van buitenspel was precies geen sprake. Dit keer geen gehaaste uithaal, maar gewoon een geplaatse bal richting de hoek. Langzaam rolde de bal tegen het net, maar daarmee gebeurde wel het belangrijkste: Ajax scoorde, Ajax maakte de achterstand snel ongedaan, Ajax kreeg het thuispubliek stil!

Eén doelpuntje kon vanaf dat moment het verschil maken...

Ziyech had 'm op zijn schoen...
Dat ene doelpuntje had zomaar eens kunnen vallen in de 52ste minuut. Ziyech werd volledig vrij gespeeld in de zestien van Juve en kon ook vol uithalen op het doel, maar Wojciech Szczesny produceerde een fabelachtige redding. Ajax had na het wegvallen van Paulo Dybala bij Juventus een duidelijk overwicht, maar dan moet je wel doordrukken. En dat lukte maar niet.

Ziyech miste dus, maar er waren meer kansen. Donny krulde een bal richting kruising, maar weer die keeper. Daarna stond Ziyech klaar bij de tweede paal, maar wat als Dusan Tadic voor eigen succes was gegaan? De hartslag van zo'n beetje iedere Ajacied moet op dat moment door het dak zijn gegaan. Niet te filmen, ongelooflijk! Wat als Ajax op voorsprong was gekomen...?

De Ligt, De Ligt, De Ligt!
Kansen, kansen, kansen. Maar het blijven Italianen. Als je kansen mist, scoort de tegenstander.... Dat is toch die aloude voetbalwet? Nou, er werd gescoord. Maar door De Ligt! JAHAHAHAHAHA! De aanvoerder maakte zijn fout bij de corner uit de eerste helft goed door raak te koppen! In de verre hoek ging die bal, in het zijnetje, precies in dat ene gaatje dat Juventus achterin open liet!

Ajax zat vanaf dat moment op rozen. Het dreef Juventus al tot wanhoop op basis van het spel, maar nu vertelde ook het scorebord een prachtig verhaal. De weg naar de halve finales lag open en die bleef open! Want Juventus ging er geen twee keer maken. Het Ajax van 'fenomeno' Erik ten Hag was Cristiano's Ronaldo Juventus te machtig.

Wat maken we mee? Ajax hoort bij de beste vier! De tegenstander wordt overigens Tottenham Hotspur of Manchester City.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >