Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Huntelaar houdt Ajax in titelrace en dit viel ons op!

Pfoe, Ajax heeft de lastige uitwedstrijd bij Groningen ternauwernood gewonnen. Het ging absoluut niet vanzelf, maar invaller Klaas Jan Huntelaar bracht Ajax de 1-0-zege. Dit is wat ons opviel na het opgelucht ademhalen!

20 april 2019 - 20:23
groaja-1200-fel
Een fel FC Groningen zat de Ajacieden bij vlagen flink op de huid. © Pro Shots

Vroege uitglijder Frenkie loopt goed af!
Direct na het eerste fluitsignaal van Dennis Higler was het flink schrikken geblazen. Ajax wilde rustig opbouwen, waarbij Frenkie op de rand van de eigen zestien werd ingespeeld. Met een man in de rug gleed hij uit, waarbij hij bijna de bal verloor aan Paul Gladon. Met een uiterste krachtsinspanning heroverde Frenkie de bal, waarmee een desastreus begin werd voorkomen.
 
Ajax ook in Groningen in Champions League-opstelling
We zijn er inmiddels al aardig aan gewend: als Ajax voor een lastig potje voetballen staat, valt het graag terug op de succesvolle Champions League-variant. Groningen-uit is zo’n lastige pot, dus zag Dusan Tadic zichzelf terug in de punt van de aanval, geflankeerd door David Neres en Hakim Ziyech. De twee echte spitsen Klaas Jan Huntelaar en Kasper Dolberg keken toe vanaf de bank, maar zouden later allebei invallen.
 
Witschge en L’Ami leven mee vanaf perstribune
Al na zeven minuten leek Matthijs de Ligt te scoren, maar zijn kopbal eindigde tegen de paal. Niet alleen in het uitvak klonken er 'oehs en aahs', ook op de perstribune leefden assistent-trainer Richard Witschge en keeperstrainer Carlo L’Ami hardop mee. Witschge sloeg nog net het deskje waarachter hij zat niet dwars doormidden.
 
Stroeve eerste helft en klagende Ajacieden bij Higler
Dat Ajax het op bezoek bij Groningen vaak lastig heeft, bleek ook nu weer. De Ajacieden creëerden voor rust amper kansen, terwijl de compact spelende thuisploeg fysiek stevig te werk ging. Te stevig, naar de smaak van de Ajacieden, want Higler kreeg regelmatig reclamerende spelers op bezoek. Vooral de benen van Frenkie waren een gewild doelwit, maar de arbiter liet vrij veel toe en gescoord werd er niet.
 
Ajax even van padje na rust
Kort na rust zorgde Andre Onana met een zwak moment voor een opleving bij Groningen. Hij plaatste een bal vanuit een spelhervatting meters achter Frenkie en gaf daarmee sloom een ingooi weg. De thuisploeg rook de onzekerheid en voetbalde direct een aantal mogelijkheden aan elkaar. Vooral het schot van Ajaxhuurling Kaj Sierhuis zorgde voor paniek in het uitvak. Ten Hag greep in en bracht Huntelaar voor Lasse Schöne. Tadic verhuisde naar rechts en Ziyech zakte een linie.
 
Huntelaaaaaaaaaar!!!!!
Ja hoor! Een dikke tien minuten voor tijd liet good old Huntelaar het uitvak volledig ontploffen door een fysiek duel te winnen en vervolgens de bal snoeihard achter Sergio Padt te pegelen. Het shirt ging uit en de gele kaart werd op de koop toegenomen. Dat bleek nogal dom, want even later kreeg de spits zijn tweede en dus rode kaart. Een direct rode kaart had gezien het opvangen van een tegenstander met de elleboog ook zomaar gekund...
 
Waarschuwing Ten Hag in programmaboekje
Erik ten Hag wilde zijn spelers na het succes in Turijn weer snel in de juiste focus krijgen. Mede daarom verbleef de selectie de nacht voor de wedstrijd in een hotel in de buurt van de Euroborg. “We hebben nog niks,” zo luidde de waarschuwing van Erik ten Hag in het Groninger programmaboekje.
 
De trainer wilde maar zeggen dat complimenten de prijzenkast niet vullen. “Ik blijf tegen de spelers zeggen: aan het eind van de rit gaat het erom welke prijzen je hebt gewonnen. Het team dat de meeste wilskracht toont, wint de titel.”
 
Ajax toonde uiteindelijk wilskracht in de Euroborg. Nu kunnen we rustig achterover leunen en volgen wat PSV zondag doet tegen ADO Den Haag.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >