Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Halsema wil onderzoek naar optreden politie bij warming-up

We spreken deze dagen uitgebreid na over Ajax - Juventus, maar hetzelfde gebeurt natuurlijk over de warming-up. We doelen hier op de warming-up die buiten de Johan Cruijff Arena plaatsvond. Er komt nu in ieder geval een onderzoek naar het optreden van de politie.

12 april 2019 - 14:07
onderzoekpolitieajajuvcar
Het geweldige optreden van de politie, aldus de politie, in beeld. © Pro Shots

Dit onderzoek komt er op verzoek van burgemeester Femke Halsema, die deze dagen overigens niet ter plekke is in Amsterdam. Halsema was deze week voor een werkbezoek in Amerika, maar ze heeft uiteraard wel meegekregen wat er rond het stadion is gebeurd.

Het onderzoek wordt gedaan door de korpschef van de politie, de hoofdofficier van justitie en dus de burgemeester, zo lezen we in Het Parool. Het lijkt vooralsnog een beetje op een slager die zijn eigen vlees keurt.

De situatie liep voor de aftrap van Ajax - Juventus behoorlijk uit de hand, omdat er door de politie wel erg heftig werd gereageerd op het afsteken van enkele fakkels. Volgens de politie zelf, die dus de boel gaat onderzoeken, was het optreden echter nagenoeg perfect. Dat blijkt ook uit dit bijzondere filmpje.

https://twitter.com/Politie_Adam/status/1116352346475442176

Er was vooraf al gewaarschuwd dat gezichtsbedekkende kleding en vuurwerk niet was toegestaan, maar er zijn bij een entrada nog nooit gekke dingen gebeurd en ook dit keer leek toch niemand van plan om gekkigheid uit te dalen. Het was juist de bedoeling om alvast goed in de stemming te komen.

Dit mislukte nogal, want wie probeert er nu met een waterkanon een paar fakkels te doven? Ook kwam de ME in actie en werden er politiepaarden op de menigte afgestuurd. Dat leek allemaal nergens voor nodig omdat er van agressie geen sprake was. Die ontstond pas in reactie op.

De gebeurtenissen rondom de JC Arena zorgen ook voor verbazing in de plaatselijke politiek. Diverse politici zijn van plan om dinsdag, inderdaad op de avond van de return, in de Stopera vragen te stellen aan burgemeester Halsema, die dan wel van de partij is.

D66-lijsttrekker Reinier van Dantzig woonde de wedstrijd bij en was aanwezig op het moment dat het misging. Wie weet maakt dit een verschil bij het stellen van gerichte vragen, omdat hij niet eerst bijgepraat hoeft te worden. Ook kan hij tegengas bieden als er halfslachtige antwoorden terugkomen.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >