Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Grygera raadt De Ligt een transfer aan naar Juventus

Een knieblessure maakte in 2012 een einde aan de voetballoopbaan van Zdenek Grygera. De Tsjech speelde vier seizoenen voor Ajax én Juventus. Als verdedigers onder elkaar heeft Grygera advies voor Matthijs de Ligt. Hij raadt hem een transfer aan naar Turijn.

09 april 2019 - 11:24
grygeraligtcar
Haast onvoorstelbaar: Grygera won in vier jaar Juve geen enkele prijs. © Pro Shots

Grygera is tegenwoordig sportief directeur en vice-president bij FC Fastav Zlin, de club waar hij 21 jaar geleden zijn profdebuut maakte. De club strijdt nog om deelname aan de kampioensronde en hoopt in de niet al te verre toekomst te verhuizen naar een nieuw stadion.

Allemaal zaken waar Grygera druk mee is, maar hij maakt graag even tijd voor Ajax Life. De koppeling van Ajax aan Juventus haalt mooie herinneringen bij hem naar boven. Welke precies kun je lezen in onze krant, we houden het nu bij de Ajacied die hem het meest opvalt: dat is De Ligt.

Van welke Ajacied geniet jij dit seizoen het meest?
“Matthijs de Ligt. Ik kijk als oud-verdediger vooral naar verdedigers. Ik laat onze jonge verdedigers hier vaak beelden van hem zien.”

Hij wordt aan meerdere topclubs gelinkt. Welk advies zou jij hem geven?
“Als ik hem was, zou ik naar Juventus gaan. Hij kan zich in Italië verbeteren op de verdedigende aspecten en tactiek. Daarna kan hij als completere verdediger alsnog een mooie transfer maken naar Spanje of Engeland.”

Jouw zaakwaarnemer Mino Raiola (ook de zaakwaarnemer van De Ligt) zal blij zijn met je advies!
“Haha, nee serieus. Bij Ajax denk ik je als verdediger vooral offensief. Ik verwacht echt dat De Ligt van de ervaren Italiaanse verdedigers nog veel kan leren.”

Tot slot: waar liggen voor Ajax de kansen tegen Juventus?
“Pfoe... Juventus is een ervaren topclub. Ajax moet met de steun van het eigen publiek in ieder geval een goed resultaat neerzetten. Het liefst met hetzelfde spel als tegen Real Madrid: snel, verzorgd, pressen en de tegenstander vastzetten. Maar Juventus heeft de wedstrijden tegen Real Madrid ook met extra aandacht geanalyseerd.”

“Toch gaat Juventus het in Amsterdam moeilijk krijgen. Ik begreep dat er bij Ajax vijf spelers op scherp staan? Bij Juventus is dat geen thema. Bovendien hebben ze een kwalitatief bredere selectie. Dat kan weleens de doorslag geven.”

Het hele interview met Grygera lees je in onze krant, die vrijdag bij leden van Ajax Life en Ajax Jonge Schare op de deurmat is gevallen. De krant (volgend seizoen magazine) ook ontvangen? Sluit je dan snel aan! Tot einde seizoen ben je al voor een tientje lid.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >