Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Geschorste Mazraoui voelde zich tijdens Juve-thuis als een kleine hooligan

Noussair Mazraoui moest tijdens de Champions League-confrontatie met Juventus door een schorsing noodgedwongen toekijken vanaf de tribune. De rechtsback voelde zichzelf als toeschouwer veranderen in een soort kleine hooligan.

13 april 2019 - 14:11

Mazraoui vergreep zich in het uitduel met Real Madrid aan de rappe Vinícius Júnior en kreeg daarvoor een gele kaart. De rechtsback stond op scherp in het kampioenenbal en dus betekende de gele prent een schorsing voor de thuiswedstrijd tegen Juventus.

Vanaf de tribune zag Mazraoui hoe Ajax een intense en spannende wedstrijd speelde. “Ik had op de tribune zelfs meer spanning dan wanneer ik zelf op het veld sta,” vertelt de verdediger tegenover het eigen clubkanaal. “Ik was een soort kleine hooligan op dat moment. Ik sprong bij elke kans in de lucht.”

Mazraoui zag dat Juventus voor rust amper gevaarlijk werd, maar in de slotminuut wel genadeloos toesloeg. “Die tegengoal was wel even pijnlijk, maar de treffer van David Neres vlak na rust was geweldig. Het was ook wel leuk om dat vanaf de tribune mee te maken.”

Niet alleen in de Champions League zat Mazraoui een schorsing uit, want ook in de eredivisie moest de rechtsback twee potjes aan zich voorbij laten gaan. Nous kreeg daardoor onbedoeld wat extra rust. “Je kan zeggen dat ik anderhalve week vakantie heb gehad, maar dat is natuurlijk niet zo. Ik heb keihard getraind en voel mij lichamelijk weer topfit.”

Tijdens zijn schorsing zag Mazraoui hoe Ajax de koppositie veroverde. Tegen Excelsior is het zaak om deze vast te houden. De verdediger is tijdens deze wedstrijd weer gewoon van de partij. “We hebben alles weer in eigen hand. Ik denk dat je dit niet meer kan en mag weggeven,” sluit Mazraoui af.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >