Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Gele kaart van 'beste scheids ter wereld' voor Tadic blijft gewoon staan

De invloed van de VAR op het verloop van Ajax - PSV (3-1) was gigantisch. Noussair Mazraoui kreeg een terechte rode kaart, David Neres forceerde een penalty. Maar er is nog een opvallend dingetje: de gele kaart die Björn Kuipers uitdeelde aan Dusan Tadic blijft gewoon staan.

01 april 2019 - 17:01
tadickuiperspsvcar
Ook Tadic hoorde tot de hoofdrolspelers van Ajax - PSV. © Pro Shots

We kunnen ons voorstellen dat je de gele kaart voor Tadic niet meer echt helder op je netvlies hebt staan. De Serviër zorgde er via een tackle voor dat het spel werd stilgelegd, zodat daarna rustig kon worden teruggekeken of Neres inderdaad werd aangetikt.

We kennen allemaal de afloop van dit verhaal – Ajax kreeg een strafschop en maakte hieruit de belangrijke 2-1 – maar weet ook dat de gele kaart van Tadic ‘gewoon’ op het wedstrijdformulier van de topper is verschenen.

Hoe kan dit? Wij van Ajax Life deden navraag. “Gele kaarten voor onbesuisde en buitensporige overtredingen blijven gewoon staan als de VAR ingrijpt na een eerder incident,” luidt de uitleg van de KNVB. Zo'n zware overtreding maakte Tadic nu ook weer niet.

Een beetje apart is het sowieso wel, eerlijk gezegd. Stel dat PSV uit de tegenstoot had weten te scoren, dan was het doelpunt ongedaan gemaakt. We kunnen ons nog wat soortgelijke momenten herinneren, maar blijkbaar gelden voor doelpunten andere regels dan gele kaarten.

De grote vraag is of Tadic ermee zit. Waarschijnlijk niet. In ieder geval nu niet. De man die de strafschop benutte, was juist zeer goed te spreken over het optreden van scheids Kuipers. “We moeten elke beslissing van Kuipers vertrouwen, want hij is de beste scheids ter wereld,” aldus Tadic voor de camera van Voetbal International.

De rode kaart van Mazraoui werd evenmin betwist door Tadic, die zich vooral bezig hield met de vraag hoe het vanaf toen verder moest. “De ervaren jongens moesten hun verantwoordelijkheid nemen. Ik denk dat we dit hebben gedaan, maar toch zie ik dit eerder als een overwinning van het collectief.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >