Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Geen training kijken in Turijn, bereid je voor op strenge toegangscontrole

Er staan zo'n 2100 Ajacieden op het punt om af te reizen naar Turijn! Het is geweldig om je club te ondersteunen tijdens de return in de kwartfinales van de Champions League, maar je moet er wel iets voor overhebben. Bereid je alvast voor op een zeer strenge toegangscontrole bij Juventus-uit!

12 april 2019 - 15:29
infoturijncar
De eerste Ajacieden hebben hun kaartje voor Juve-uit al opgehaald. © Ajax Life

Ajax bezorgde ons in de Johan Cruijff Arena het zoveelste magische Europese avondje van het seizoen, maar net als tijdens het tweeluik met Real Madrid moet er in de return iets bijzonders gebeuren. Alle steun is daarbij welkom. Met een uitverkocht uitvak zit het qua support wel goed.

Maar van de 2100 Ajacieden die dinsdag van de partij willen zijn, wordt wel het nodige gevraagd. Geduld bijvoorbeeld. Vooral heel veel geduld. Het gaat namelijk nogal gedoe worden om het Allianz Stadium te betreden. Lees maar mee wat er allemaal te gebeuren staat.

Om te beginnen: Juventus heeft helaas alvast aangegeven dat het niet mogelijk is om de afsluitende training bij te wonen. Diverse Ajacieden wisten in Bernabéu een café met prima uitzicht binnen te komen, maar herhaling hiervan wordt waarschijnlijk een moeilijk verhaal.

Nee, we moeten ons puur richten op de wedstrijd. Hoe gaat het tijdens matchday allemaal in zijn werk in Turijn? Om te beginnen is er een verzamelpunt aangewezen door de autoriteiten in Turijn, op de boulevard Corso Vittorio Emanuelle II. Je vindt hier in de omgeving diverse restaurants en pubs.

Tegen het einde van de middag of begin van de avond wordt het toch echt tijd om richting stadion te gaan. Er is bij het stadion geen parkeerruimte voor uitfans, dus je kunt niet met de auto die kant op. We lezen wel iets over pendelbussen die vanaf 17.00 uur klaar staan bij het verzamelpunt, maar het totaal van drie bussen klinkt niet als veel. Busvervoer is niet verplicht, maar er wordt aangeraden om hier gebruik van te maken. Een ritje met de metro wordt juist weer afgeraden. Als alternatief blijft de taxi over.

Eenmaal bij de ingang van het uitvak aangekomen, gaan dingen ook wellicht nogal anders dan je bent gewend. Wij geven alvast een schot voor de boeg. Zoals je weet staat je kaartje op naam en inderdaad, het is de bedoeling om dit ter plekke nogmaals te controleren. Ook is er grote kans dat metaaldetectoren worden ingezet en weet alvast dat er bij de ingang zomaar kan worden gevraagd om je schoenen uit te trekken.

Je kunt alvast wel raden dat dit allemaal veel tijd gaat kosten, maar probeer je gemak te houden. Een beetje Italiaanse agent houdt niet zo van discussiëren en bovendien staat er bij de Uefa zoals iedereen weet een voorwaardelijke straf open. Gedoe bij de ingang kan het verschil maken tussen een vol of leeg uitvak bij de volgende Europese uitwedstrijd!

Het klopt dat je in dit artikel niets leest over omwisselen. Je dient je wedstrijdkaart vrijdag of zaterdag op te halen bij de stadionkassa van de Johan Cruijff Arena. Ook hierbij moet je een legitimatiebewijs kunnen tonen.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >