Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Geen groot scherm op Museumplein voor heenduel bij laatste vier

Als je geen kaartje hebt kunnen scoren voor Spurs-uit, wordt de meest prangende vraag al snel: komt er een groot scherm op bijvoorbeeld het Museumplein? Het antwoord op die vraag is negatief. Want nee, dat gaat niet gebeuren. Misschien later, maar nu nog niet...

26 april 2019 - 16:37
schermtotajacar
Je hoeft niet thuis te blijven, maar het Museumplein is geen goede optie. © Ajax Images

Ajax treedt dinsdag 30 april om 21.00 uur (Nederlandse tijd) aan tegen Tottenham Hotspur. De inzet van dit treffen is een plekje in de finale van de Champions League en dat is bijzonder, want het bereiken van de finale lukte voor het laatst in 1996.

Je kunt je dus voorstellen dat met de huidige gekte rond Ajax de wens onder supporters leeft om bij elkaar te komen op het Museumplein en daar een feestje te bouwen, zoals twee jaar geleden al eens gebeurde rond het spelen van de Europa League-finale. Maar het is nu nog te vroeg.

Wie weet wat er gebeurt als Ajax zelfs de finale weet te bereiken, maar Museumplein blijft voor nu leeg. Althans, je kunt best op het gras gaan liggen met je telefoon en de wedstrijd streamen, maar een massaal kijkfeestje? Nee, gaat niet gebeuren. Desondanks is de kans natuurlijk supergroot dat het Leidseplein weer flink druk wordt.

Het stadsbestuur heeft desondanks besloten dat er geen officiële 'public viewings' komen. Er waren al wat evenementen op Facebook aangemaakt, maar je kunt een kruis zetten door je aanwezigheid. Rondom een finale wordt nog niets uitgesloten, lezen we bij AT5, alleen moet Ajax eerst Tottenham Hotspur zien uit te schakelen. Dan kijken we daarna wel verder.

Ditzelfde geldt voor een eventuele, mogelijke huldiging rond een kampioenschap. Ajax moet eerst maar eens zorgen dat het de laatste twee wedstrijden in de eredivisie in winst omzet. Dan wordt er daarna heus wel ergens een podium gevonden. Maar we onderstrepen het nog maar eens: eerst die laatste twee wedstrijden winnen!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >