Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ekkelenkamp dacht maar aan één ding: 'Ronaldo neerhalen'

Het is best gek om na de wereldprestatie van Ajax tegen Juventus te beginnen over een overtreding. Maar we doen het toch. We vergeten even de 1-1, maar eigenlijk toch ook weer niet. Misschien werd die remise wel een beetje bereikt door een overtreding van Jurgen Ekkelenkamp.

11 april 2019 - 03:47
ekkelenkampcar
Als het moment daar is om in te grijpen, moet je dat wel doen! © Pro Shots

“Ronaldo neerhalen, dat dacht ik eigenlijk,” deelde een schuchtere Ekkelenkamp over de 93ste minuut, waarin Juventus counterde, voor de camera van Fox Sports. “Het maakte niet uit of het Ronaldo was, het moest gewoon. Of ik er schijt aan had? Ja, eigenlijk wel.”

“Het was logisch dat ik Ronaldo onderuit haalde, omdat hij een van de belangrijkste spelers is van Juventus. Dan was het ook een logische overtreding. Ik denk dat het een slimme overtreding was,” vervolgde de Europees debutant van de avond.

Maar ho, wacht even... Ekkelenkamp? Die heeft toch nog amper voor Ajax gespeeld? Dat klopt. Hij maakte overigens zijn debuut vorig seizoen al, tijdens het thuisduel met VVV-Venlo. Maar Ekkelenkamp speelt zijn potjes vooral tegen SC Cambuur en Helmond Sport.

“Het was verrassend om te mogen invallen. Het was voor mij al een juichmomentje dat ik bij de selectie zat, want ook al mocht ik mee naar het hotel, er gingen nog twee spelers afvallen. Toen mocht ik warmlopen en werd ik ook nog eens geroepen. Ik mocht invallen tegen Juventus, haha. Ik kan het nog steeds niet echt geloven.”

https://twitter.com/TimvanDijk1991/status/1116083616545681413

De negentienjarige Ekkelenkamp kreeg als eerste opdracht mee om Blaise Matuidi in de gaten te houden, maar die werd al snel gewisseld. Overigens hoefde de middenvelder heus niet alleen maar verdedigend te denken. Hij had zelfs de winnende op zijn schoen.

“Ik kreeg een kans, maar helaas pakte de keeper de bal goed en ging hij er niet in. Maar het was al mooi om een kans te krijgen. Ik dacht: ik neem de bal nog een keer mee en probeer daarna pas te scoren, want ik zag in mijn ooghoek een tegenstander aankomen. Het mocht helaas niet zo zijn.”

Scoren was er helaas niet bij, maar Ekkelenkamp kreeg wel complimenten van Erik ten Hag. “Juventus is goed in het verdedigen van voorzetten, dus we zochten een speler die vanaf het middenveld voor diepgang kon zorgen: een schakelende middenvelder. Eentje die goed kan verdedigen, loopacties maakt en combinaties aangaat,” aldus de trainer, die zijn keuze dus liet vallen op de jongeling.

Ten Hag analyseerde de invalbeurt: “Jurgen speelde met lef en bravoure. Hij schroomt niet om de bal op te eisen of een overtreding te maken, zoals ten opzichte van Ronaldo. Jurgen weet waar het om gaat.”

En zo herinneren we ons de slotfase van Ajax – Juve voor altijd als het moment waarop Ekkelenkamp de grote Ronaldo naar de grond werkte. Wat zijn carrière verder ook mag brengen!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >